1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da Kilit Altında Tutulan Çocuğun Teyzesine Verilen Hapis Cezası Açıklandı: İşte Detaylar!

Bursa’da Kilit Altında Tutulan Çocuğun Teyzesine Verilen Hapis Cezası Açıklandı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz 2022’de Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde bir daire tahliye davası sonucunda, belediye temizlik ekipleri tarafından odada kilitli ve bakımsız halde bulunan C.M.A’nın durumu yargıya taşındı. Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda, çocuğun teyzesi Kamuran Pınar A 15 yıl, kızı E.Z.A ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Gerekçeli kararda, çocuğun kötü muameleye maruz kaldığı ve insanlık dışı koşullarda tutulduğu belirtildi.

Mağdurun tutarlı beyanlarına dayanarak Kamuran Pınar A’nın çocuğa kötü muamelede bulunduğu ve temel ihtiyaçlarını karşılamadığı belirtildi. Öldürme kastının ispatlanamadığı için sanığın “ihmal suretiyle öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılması gerektiği kararlaştırıldı. Ayrıca, mağdurun vefat eden anneannesinin ardından teyzesi olan Kamuran Pınar A’nın bakımına aldığı çocuğa kötü davranışları gerekçe gösterilerek hüküm verildi.

Gerekçeli kararda, sanığın eziyet suçundan mahkum edildiği ve indirim yapılmadığı belirtildi. E.Z.A.’nın da mağdur çocuğun beyanlarına dayanılarak cezalandırıldığı ifade edildi. Yargılama süreci boyunca Kamuran Pınar A’nın kiracısı tarafından cebir uygulayarak çocuğu sakladığı ve icra ekibi tarafından bulunduğu dairenin kapısının açıldığı detaylarına da yer verildi.

Sonuç olarak, Kamuran Pınar A’nın 15 yıl, E.Z.A’nın ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı, çocuğa kötü muamele ve hürriyetinden mahrum bırakma suçlarından hüküm giydiği belirtildi. Yargılama sürecinde çocuğun annesi ile ilgili bilgilerin tespit edildiği ve çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu vurgulandı. Kamuran Pınar A ve E.Z.A’nın davalarının birleştirilerek yargılandığı ve mahkeme kararına uyulduğu açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Kilit Altında Tutulan Çocuğun Teyzesine Verilen Hapis Cezası Açıklandı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin