1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Microsoft Arızası Türkiye’yi Vurdu: TÜVTÜRK’te Kuyruklar Oluştu!

Microsoft Arızası Türkiye’yi Vurdu: TÜVTÜRK’te Kuyruklar Oluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft sisteminde yaşanan arıza nedeniyle dünya genelinde pek çok kurumda teknik arıza yaşanmaktadır. Özellikle havalimanları, bankalar ve hastanelerde Microsoft tarafından sunulan hizmetlerde kesintiler yaşanmıştır. Türkiye’de de Microsoft’tan hizmet alan kurumlar arasında yaşanan benzer sorunlar örnekler ile görülmüştür.

Esenyurt Haramidere’de bulunan TÜVTÜRK araç muayene istasyonu, Microsoft sisteminde yaşanan arızadan dolayı randevusu olan sürücülere hizmet verememiştir. Sabah saatlerinde istasyonda yoğunluk yaşanırken, sürücüler konu hakkında bilgilendirilmiş ve birçok kişi istasyondan ayrılmıştır. TÜVTÜRK resmi sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yaparak durumu açıklamıştır.

Açıklamada, “Değerli müşterilerimiz, Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır ve araç muayene işlemleri de bu durumdan etkilenmektedir. Kurumumuz, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve en kısa sürede muayene işlemlerine devam edilebilmesi için çalışmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” şeklinde bir açıklama yapılmıştır.

Sabah saatlerinde aracının muayenesi için TÜVTÜRK istasyonuna gelen Bilal Bozkurt, yaşanan durumu şu şekilde ifade etmiştir: “Sabah 07.30’da buraya geldim. İşlemler açılınca ödememizi yapıp makbuz aldık. Sistem olmadığını söylediler. Saat 12.30 oldu hala bir gelişme yok. Ne olacağımız belli değil. Aracın son günü muayeneye girecek mi, kalacak mı, cezaya mı düşecek hiçbir şey belli değil. Hala bekliyoruz. Sabah 150-200 kişi vardı. İnsanlar umudunu kesti ayrıldı. Aksaklık olduğu söylendi o kadar” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Microsoft’un yaşadığı teknik arıza nedeniyle dünya genelinde birçok kurum ve kuruluş etkilenmiştir. Türkiye’de de Microsoft’tan hizmet alan TÜVTÜRK araç muayene istasyonu da bu durumdan nasibini almıştır. Müşterilerin mağduriyet yaşamasına neden olan arıza, kurumun söz konusu aksaklığı gidermek için çalışmalarını sürdürdüğü görülmektedir. Akıllı teknolojinin yaşanılan sorunlara neden olduğu bu durum, teknolojinin kullanımının artmasıyla birlikte karşılaşılabilecek sorunlara da bir örnek teşkil etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Microsoft Arızası Türkiye’yi Vurdu: TÜVTÜRK’te Kuyruklar Oluştu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin