1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kayyum Abdullah Çiftçi’nin Skandal İftar Yemeği!

Kayyum Abdullah Çiftçi’nin Skandal İftar Yemeği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 6 yıldan beri kaymakamlık, Vali yardımcılığı ve aynı zamanda Sur ve Büyükşehir Belediyesinde kayyumluk görevlerinde bulunan Abdullah Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı’na atandı. Çiftçi için Siirt Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı eski Karayolları 9. Bölge Müdürü Adnan Öktüren bir veda yemeği düzenledi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye ait Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırdığı için silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanıp beraat eden Adnan Öktüren’in verdiği yemeğe kentin protokolü de tam kadro katıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Vekili İsa Özer, AKP İl Başkanı Reşit Ocak, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç yemekte hazır bulundu.

Yemekte Başsavcı Mustafa Çelenk ile AKP il başkanının yan yana oturmaları da dikkat çekti. Siirt Vakfı’nın kendisi için veda yemeği düzenlediği kayyum Abdullah Çiftçi, bu yıl Ramazan ayında 30 milyon 200 bin liralık yemek ihalesi yaparak kentin iki ayrı noktasında Büyükşehir Belediyesi adına iftar çadırı kurdurdu. Sözleşmeye göre günlük 3 bin kişiye yemek verileceğini taahhüt eden EFEM Yemek Fabrikası’nın kurduğu çadırda sandalye sayısının 150 olduğu gözlemlenirken, yoksul ve yardıma muhtaç kişiler için kurulan çadırdaki iftar yemeğinin AKP’nin yerel seçimlerle ilgili seçim çadırlarına gönderildiği ortaya çıktı.

Bağlar’da kurulan iftar çadırından her gün 200 kişilik yemek AKP’nin ilçe teşkilatlarına gönderilirken, Çiftçi’nin talebi üzerine farklı ilçelere de yemekler gönderildi. Ancak sözleşmeye göre 3 bin kişilik yemeğin Ramazan ayı boyunca yoksullara dağıtılacağı taahhüt edilmişti.

EFEM Yemek Fabrikası işletmecilerine yakınlığıyla bilinen Siirt Vakfı Şube Başkanı Adnan Öktüren ise, belediyenin iftar çadırının Siirt Vakfı’na ait gibi gösterilmesi için çabaladı. Vakıf, çadırın kurulumunu kendi organizasyonu gibi lanse ederek bağış çağrılarında bulundu. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve vakfa yüklü miktarda bağış yapıldı.

Skandalların ardı arkası kesilmezken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı vakfın usulsüz işlemlerine karşı herhangi bir soruşturma başlatmadı. Bu durum, şaibeli vakfın verdiği yemekte protokol mensuplarının hazır bulunmasının da eleştirilmesine neden oldu. Kayyum Abdullah Çiftçi ise, yoksullar üzerinden yapılan istismarın bir parçası olurken, vakfın usulsüzlüklerine karşı sessiz kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyum Abdullah Çiftçi’nin Skandal İftar Yemeği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin