1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Devlet Tiyatroları Türk Oyunlarını Yurt Dışında Tanıtacak

Devlet Tiyatroları Türk Oyunlarını Yurt Dışında Tanıtacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, tiyatroyu yaygınlaştırmayı, Türk oyun yazarlarının eserlerini yurt içinde tanıtarak yabancı ülkelerde de tanıtılmasını ve Türkiye’nin diğer ülkelerle iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan stratejik planını yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, planın sunuş yazısında tiyatroyu halkın kendi yaşamının içinde daha erişilebilir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Sahne sayılarının artırılması ve oyunları salonlar dışında da sergilemek için mobil seçeneklerin artırılacağını vurguladı.

Genel Müdür Tamer Karadağlı ise özellikle yerli ve milli değerleri yansıtan eserlerin uluslararası alanda tanıtımını sağlamak için ABD, Kanada, İngiltere, Rusya ve Japonya gibi ülkelerde özel projeler gerçekleştirileceğini açıkladı.

Stratejik plan, oyun yazma yarışmaları düzenlenmesini, repertuvara alınan eserler için yazarlara destek verilmesini, “Otobüs Tiyatro” ve “Vagon Sahne” gibi projelerin hayata geçirilmesini içeriyor. Ayrıca tiyatronun halk arasındaki saygı ve birlik duygusunu artırmayı amaçlayan hedefler de belirlenmiş.

Genel Müdürün, tiyatro bölümünde 4 yıl oyunculuk lisans eğitimi almış olması ve en az 1 yabancı dilde ileri düzeyde iletişim kurabilecek düzeyde olması gibi özellikleri plan kapsamında güçlü yönler olarak belirtilirken, daha önceki planlarda yalnızca “genel müdürün özel kriterlere sahip olması” ifadesine yer veriliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Tiyatroları Türk Oyunlarını Yurt Dışında Tanıtacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin