1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Türkleri Zulme Boyun Eğmemiştir”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Türkleri Zulme Boyun Eğmemiştir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesini vurgulayarak başladı. Tatar, Rum liderliğinin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Kıbrıs Türklerini dışlayarak zulmettiğini ve Akritas planı ile 103 köyü yakıp yıkarak halkı göçe zorladığını belirtti. Ancak Kıbrıs Türkleri, boyun eğmeyip direnerek onurlarını korudular.

Cumhurbaşkanı Tatar, Erenköy Şehidi Milli Şairimiz Süleyman Uluçamgil’in sözlerini hatırlatarak, Anadolu ve Kıbrıs Türklerinin mücadelesini dile getirdi. Tatar, Türk askerinin 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirdiği Barış Harekatı ile halkın özgürlüğüne kavuştuğunu ve Türk askerinin varlığının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoları insanlık dışı olarak nitelendiren Tatar, adil ve sürdürülebilir bir çözüm arayışında olduklarını ifade etti.

Tatar, Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası alanda kabul görmesinin önemine değinerek, Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olmalarının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Şuşa Zirvesi’ndeki başarının Kıbrıs Türk Halkı için önemli olduğunu vurgulayan Tatar, Türk Devletleri ile ilişkilerin güçlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum yönetiminin Kıbrıs adasını tehlikeye attığını ve bölgede gerginliğe yol açtığını söyledi. Tatar, Türkiye’nin garantörlüğü ve müdahale hakkının kaldırılmasını kabul etmeyeceklerini belirtti. Tatar, Gazze’de yaşananları hatırlatarak, Türkiye’nin varlığının ne kadar önemli olduğunu ve Türk askerinin adalet ve barışı sağlamak adına gerekliliğinin altını çizdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Kıbrıs adasında ve uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının sesi olduğunu vurgulayarak, Rum yönetiminin Kuzey Kıbrıs’ı çökertmeye çalıştığını ancak çarelerinin bulunduğunu belirtti. Tatar, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm arayışında olduklarını ve Türk Devletleri ile ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Türkleri Zulme Boyun Eğmemiştir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin