1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Aşure Malzemelerindeki Fiyat Artışı Vatandaşları Endişelendiriyor!

Aşure Malzemelerindeki Fiyat Artışı Vatandaşları Endişelendiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşure maliyetleri yükseliyor

Muharrem ayıyla birlikte aşure yapma telaşı başladı ancak bolluk ve bereketin simgesi aşure de enflasyondan nasibini aldı. Gıda fiyatlarındaki artışlar nedeniyle bir tencere aşurenin maliyeti geçen yıla göre ciddi şekilde arttı. Geçen yıl 242 liraya mal olan bir tencere aşurenin maliyeti bu yıl 330 liraya kadar çıktı. Porsiyon başı maliyet ise 27.5 lira olarak belirlendi. Geçen yıl 20 liraya mal olan bir kase aşurenin fiyatı ise yaklaşık yüzde 36 oranında arttı.

Aşure yapmak için gereken malzemeler de oldukça pahalı. Örneğin, 12 kişilik klasik bir aşure için 300 gram buğday, 165 gram nohut, 270 gram kuru fasulye, 20 gram pirinç, 400 gram toz şeker, 120 gram kuru incir, 120 gram kuru üzüm, 120 gram kuru kayısı, 80 gram fındık içi, 10 gram karanfil ve 300 mililitre süt gerekiyor. Bu malzemelerin bazıları gramajlarıyla alınabilirken, bazıları ise paket olarak satılıyor. Bir vatandaşın bugün yaygın bir zincir marketten aşure malzemeleri almak için cebinden çıkardığı para 550 lirayı bulabiliyor.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, aşure malzemelerindeki fiyat artışlarına dikkat çekerek, “Saraydaki ejder meyvesini, hurmaları, balları, manda yoğurdunu yiyenler fiyatlardan habersiz, haberi varsa da artık duyarsız” açıklamasında bulundu. Akdoğan, aşurenin artık eskisi gibi bolluk ve bereket simgesi olmadığını belirterek, vatandaşların maaşlarına yapılan zamların bu fiyat artışlarını karşılamaya yetip yetmeyeceğini sorguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aşure Malzemelerindeki Fiyat Artışı Vatandaşları Endişelendiriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin