1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Atatürk’e Hakaret Davası Sonuçlandı

Atatürk’e Hakaret Davası Sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl 26 Ekim’de İncesu ilçesinde yaşanan olay, lise 12. sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E. ve E.K. arasında gerçekleşti. Bir aradayken A.K. isimli öğrenci, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını ateşe verdi. Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından 4 öğrenci jandarma tarafından gözaltına alındı ve ilçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemler sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan tutuklandı.

İncesu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı ve İncesu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 4 sanık hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan ceza istendi. Kasım ayında gerçekleşen duruşmada, tutuklu 4 sanık adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Davanın karar duruşmasında sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar, “Atatürk’ün fotoğrafını yerde gördük. Atatürk’ün fotoğrafının yerde durmasını istemedik. Bu nedenle yaktık. Beraatimizi istiyoruz” dediler. Mahkeme hakimi, 4 lise öğrencisinin suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, sanıkların suçu alenen işlemediklerine dair WhatsApp grubunda paylaşım yapılmadığını belirterek, ıssız bir yerde gerçekleşen eylemin aleniyet unsuru olmadığı sonucuna vardı ve sanıkların beraatine karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’e Hakaret Davası Sonuçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin