1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Denizde Yürümek Zorunda Kaldılar: Muğla’da Kıyılar Halkındır Eylemi Devam Ediyor

Denizde Yürümek Zorunda Kaldılar: Muğla’da Kıyılar Halkındır Eylemi Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kadıkalesi Halk Plajı’nda devam eden Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak eylemi, Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi’nin çağrısıyla gerçekleşti. Pazar günü akşamı toplanan 150 kişilik grup, plajda denize kadar uzanan şezlong, masa ve sandalyeler nedeniyle denizin içinde yürümek zorunda kaldı. Eylemciler, “Yasayı Uygula İşgali Kaldır”, “Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi. Balıklar ve fokların neden yok olduğu, denize erişimin herkesin hakkı olduğu mesajları taşıdılar.

Bazı otellerin halk plajını işgal ettiği ve denizi doldurarak özel plaj haline getirdiği görüldü. Ayrıca, yürüyüş yolunun dev demir kapılarla kapatıldığı ve eylemcilerin demir kapıyı protesto ettiği belirtildi. Eylemciler, halk plajına yapılan işgallere ve demir kapıya karşı tepkilerini dile getirdiler.

Eylem sırasında yapılan basın açıklamasında Anayasa’nın kıyılarla ilgili maddeleri hatırlatılarak yetkililerin yasaları uygulamaları istendi. Kıyıların devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğu ve herkesin eşit ve özgürce yararlanabileceği vurgulandı. Eylemciler, Anayasa’nın uygulanmasını ve işgallerin kaldırılmasını talep ettiler.

Kadıkalesi Koyu’nda yapılan eylemde, Bodrum sahillerinin yüzde doksanının işgal altında olduğu belirtildi. Eylemciler, ücretli kullanım dayatmasına karşı olduklarını ve işletmelerin ecrimisil ödemesi zorunluluğunun kaldırılmasını istediklerini dile getirdiler. Ekonomik kriz nedeniyle işletmelerin zor durumda olduğu ve ecrimisil cezasının kaldırılmasıyla işletmelerin daha iyi hizmet verebileceği ifade edildi.

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi tarafından düzenlenen eylem, huzurlu bir şekilde tamamlandı ve yaklaşık 1 saat sürdü. Eylemciler, taleplerini alkışlarla destekleyen yerli turistlerle birlikte seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirttiler. Halkın kıyılara erişim hakkını savunan eylem, Bodrum’un doğal güzelliklerinin korunması için devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizde Yürümek Zorunda Kaldılar: Muğla’da Kıyılar Halkındır Eylemi Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin