1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sahipsiz Hayvanlara Yeni Düzenleme: Detaylar Ortaya Çıktı!

Sahipsiz Hayvanlara Yeni Düzenleme: Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam ediyor.

Komisyon, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında toplandı. Muhalefet milletvekilleri, maddelerin görüşülmesine başlanmadan önce usule ilişkin eleştirilerde bulundu.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, toplantının canlı yayımlandığı komisyon salonunun bulunduğu koridordaki ekranların kaldırılmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yasa teklifinin geniş kitlelerce takip edildiğini ve konunun hassas olduğunu, ilgili sivil toplum örgütü temsilcilerinin toplantıya alınmasını gerektiğini belirtti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, hayvan hakları savunucuları ile ilgili sivil toplum örgütlerinin toplantıya alınmasını talep etti ve koridordaki ekranlara canlı olarak yansıtılmasını istedi.

Komisyon Başkanı Kirişci, toplantının açık bir formatta yürütüldüğünü ve yazılı basının görüşmeleri takip ettiğini vurguladı. Ekranlara zarar verildiğini belirterek, tamir edildikten sonra tekrar monte edileceğini açıkladı.

Kirişci, canlı yayının gelenek olmadığını belirtti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin görüşlerini dinlediklerini söyledi. Madde görüşmelerine geçilmesi üzerine muhalif milletvekilleri protesto etti ve ara verildi.

Teklifin 4. maddesi üzerinden görüşmelere devam ediliyor. ‘Ötanazi’ kelimesi tekliften çıkarılıyor ve yerine “Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9 Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümler uygulanır” hükmü ekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahipsiz Hayvanlara Yeni Düzenleme: Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin