1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sağlık Bakanı Koca’dan Önemli Açıklama: Randevularını Alıp Gelmemeyi Engellemek İçin Çalışmalar Başladı!

Sağlık Bakanı Koca’dan Önemli Açıklama: Randevularını Alıp Gelmemeyi Engellemek İçin Çalışmalar Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS randevularını aldıkları halde gelmeyen vatandaşların önüne geçmek adına çalışmalar yapıldığını açıkladı. MHRS sistemi sayesinde hastanelerden randevu almak artık oldukça kolay hale gelmiştir. Vatandaşlar internet üzerinden veya telefon aracılığıyla randevu alabilmektedir. MHRS sayesinde hastane ve bölüm tercihlerini yapıp randevularını alabilmektedirler. Ancak, randevu alıp gelmeyen veya iptal etmeyen binlerce kişi sağlık sisteminde aksamalara neden olabilmektedir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuya dikkat çekerek vatandaşların da destek olmalarını beklediklerini belirtti. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamalarda, MHRS randevu sistemiyle ilgili bazı sorunların yaşandığı ancak bu sorunların üzerine yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Bakan Koca, kanun değişikliği ve yapılan imtihanlarla yan dal branşlarda doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığını belirtti. Ancak, randevusunu alıp gelmeyen kişi sayısının 110 bin olduğunu açıkladı.

Bu durumun ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Bakan Koca, Bayrampaşa’da geçen yıl bakılan toplam hasta sayısının 1 milyon 100 bin olduğunu, ancak randevuyla gelen hasta sayısının sadece 400 bin olduğunu ifade etti. Randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısının ise 110 bin olduğunu belirtti. Bu durumun tedavi edilebilecek hastaların hakkının gasp edildiğini ve ödenemeyecek bir haktan bahsettiğini söyledi. Bakan Koca, bu konuda vatandaşın da üzerine düşeni yapmasını ve randevularını zamanında gerçekleştirmelerini istedi.

Bakan Koca, gelecek aydan itibaren randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı çalışmalar yapacaklarını ve bu sorunu çözene kadar devam edeceklerini söyledi. Özellikle vatandaşların sağlık sisteminin işleyişine destek olmalarını ve randevularını aksatmamalarını beklediklerini belirtti. Son olarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuda hassasiyetle çalışacaklarını ve vatandaşlardan da aynı hassasiyeti beklediklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Koca’dan Önemli Açıklama: Randevularını Alıp Gelmemeyi Engellemek İçin Çalışmalar Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin