1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İşte Konya’da yaşanan vahşi cinayetin detayları ortaya çıktı!

İşte Konya’da yaşanan vahşi cinayetin detayları ortaya çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da İsmil Mahallesi’nde 3 Eylül 2018 tarihinde saat 22.00 sıralarında yaşanan olayda, kar maskeli bir saldırganın kapısı açık olan Büyükşen çiftine ait eve girerek emekli memur Metin Büyükşen ve eşi Necla Büyükşen’e ateş açtığı ve çiftin cansız bedenlerini bulunduğu ortaya çıktı. Çiftin evde bulunan kızları Büşra Büyükşen de saldırgan tarafından dipçik darbesiyle baygınlık geçirirken, daha sonra olayı jandarmaya anlatmak için yardım istedi.
Olayın ardından yapılan soruşturmada, Büyükşen çiftinin oğlu Uğur ve gelini Betül Büyükşen arasında daha önce yaşanan mehir tartışması nedeniyle cinayetin işlenmiş olabileceği düşünüldü. Ancak şüphelilerin daha sonra serbest bırakılmasıyla bu iddia çürütüldü. Yapılan araştırmalarda, Büyükşen çiftinin yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu ve soruşturma derinleştirildi.
Ekipler, çiftin komşularının evli oğulları Hüseyin K. ile eski sevgilisi Esra Taş arasındaki ilişki ve ayrılık üzerinde durdu. Esra Taş’ın ailesi tarafından ayrılık sebebiyle Hüseyin K.’nin anne ve babasını suçladığı ortaya çıktı. Esra Taş’ın, Hüseyin K.’nin ailesini öldürtmek için Abdullah Başdemir’i azmettirdiği tespit edildi.
13 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla Esra Taş, Abdullah Başdemir, Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen’in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan şüphelilerden Mustafa Okşen cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybederken diğer sanıklardan Zekeriya Okşen ise tutukluluğa itiraz ederek 4 Şubat’ta tahliye edildi.
Olayın azmettiricisi olarak lanse edilen Abdullah Başdemir’in kiralık katil olduğu iddiasıyla tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek ve güvenlik görevlisi Ertuğrul Çelik de soruşturma çerçevesinde tutuklandı. Ancak Uzbek tahliye edilirken, Çelik tutuklanmaya devam ederek cezaevinde kaldı.
5 Mayıs 2023 tarihinde görülen davada Ertuğrul Çelik, Esra Taş ve Abdullah Başdemir, Büyükşen çiftinin öldürülmesi nedeniyle 2’şer kez müebbet hapis cezası aldılar. Çelik ayrıca Büşra Büyükşen’e yaptığı saldırıdan dolayı da 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Zekeriya Okşen ise delil yetersizliğinden dolayı beraat etti.
Kararın ardından yapılan itirazları reddeden Yargıtay, nihai karar için dosyayı Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderdi ve dosya incelenmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte Konya’da yaşanan vahşi cinayetin detayları ortaya çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin