1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mardin’de Acı Olay: Uyuşturucu Aldım, Eşimi Öldürdüm!

Mardin’de Acı Olay: Uyuşturucu Aldım, Eşimi Öldürdüm!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi’nde, 21 Ocak akşamı yaşanan olayda Vatfa Ecevit adlı bir kadın, akrabası olan eşi Mehmet Şiyar Ecevit tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. 19 Ocak’ta Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, taburcu olduktan sonra evine döndü. Tartışmanın ardından eşi tarafından bıçaklanan Vatfa Ecevit, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Eşini kaybeden Vehbiye Ecevit’in cenazesi, otopsinin ardından defnedildi. Mehmet Şiyar Ecevit ise gözaltına alındı ve ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak yargılanmaya başlandı.

Olayın yargı süreci Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Mehmet Şiyar Ecevit, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katılma imkanı bulurken, mahkemede Vatfa Ecevit’in ailesi ve avukatları da hazır bulundu. Ecevit, olay öncesinde uyuşturucu aldığını ve olayın ardından pişmanlık duyduğunu belirtti. Savcı ise sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme eksik hususların giderilmesi ve duruşmanın ertelenmesi kararı aldı.

Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Seher Acay ise duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Vatfa Ecevit’in katledilmesinin bir kadın cinayeti olduğunu vurgulayarak, kadın cinayetlerine karşı duyarlılık oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Acay’a destek veren Vatfa Ecevit’in annesi Vehbiye Ecevit ise duygusal anlar yaşayarak gözyaşı döktü.

Sonuç olarak, Mardin’de yaşanan bu acı olayda Vatfa Ecevit adlı kadının hayatını kaybetmesi, kadına şiddetin vahametini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Toplumda kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin önlenmesi için daha etkili politikaların hayata geçirilmesi ve adaletin yerini bulması gerekmektedir. Aksi takdirde, benzer acı olayların yaşanmaya devam edeceği açıktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’de Acı Olay: Uyuşturucu Aldım, Eşimi Öldürdüm!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin