1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu İzmir’de Basın Özgürlüğü Paneline Katıldı: “Demokrasi Konusunda Sınıfta Kalmış Bir Türkiye Gerçeğiyle Karşı Karşıyayız”

Kılıçdaroğlu İzmir’de Basın Özgürlüğü Paneline Katıldı: “Demokrasi Konusunda Sınıfta Kalmış Bir Türkiye Gerçeğiyle Karşı Karşıyayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından düzenlenen ‘Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi’ konulu panele katıldı. Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in yaptığı panelde basın özgürlüğü, Türkiye gündemi ve yasalar gibi konular ele alındı.

Panelde konuşan Kılıçdaroğlu, demokrasi konusunda Türkiye’nin sınıfta kaldığını belirtti. Tek adam rejiminin Türkiye için felaket olduğunu vurgulayarak, yargının ve TBMM’nin gerektiği gibi işlemediğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasının anayasanın askıya alınması anlamına geldiğini söyledi. Gezi ve siyasi tutukluların 21. yüzyılda hala yaşanmasının demokrasi sorununu gösterdiğini dile getirdi.

Yargı, yasama ve yürütmenin yanında gelişmiş demokrasilerde dördüncü gücün medya olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalmadığını ifade etti. Medyanın özgürlüğünün güvence altına alınması gerektiğini, Türkiye’nin darbe hukukundan arınması gerektiğini belirtti. Kamuda liyakat sisteminin olması ve devlette liyakatın önemli olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, medyanın susmaması gerektiğini ve medyanın sorunları dile getirmesi gerektiğini belirtti. Sarayda oturanlara karşı mücadele edeceklerini ve demokrasinin lütuf ile değil kararlı mücadele ile kazanılacağını ifade etti.

Panele, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat ve partililer de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu İzmir’de Basın Özgürlüğü Paneline Katıldı: “Demokrasi Konusunda Sınıfta Kalmış Bir Türkiye Gerçeğiyle Karşı Karşıyayız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin