1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Özhaseki: Türkiye Deprem Ülkesi, Kentsel Dönüşüm Devam Edecek!

Özhaseki: Türkiye Deprem Ülkesi, Kentsel Dönüşüm Devam Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’taki bir otelde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda konuşma yapan Özhaseki, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu ve bu gerçeği göz ardı etmememiz gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Özhaseki, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla 2012 yılında çıkarılan yasa ile birlikte 2 milyon 250 bin bağımsız konutun değiştiğini ve dönüştüğünü ifade etti. Ayrıca halen 452 bin konutun inşaatının devam ettiğini ve bu sürecin hız kesilmeden sürdürüleceğini vurguladı.

Kentsel dönüşüm sürecinde Bakanlık, belediyeler ve vatandaşların uyum içinde çalışması gerektiğini belirten Özhaseki, bu üçlünün ayrılmaması halinde kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Bakanlık olarak kentsel dönüşüme büyük bir istekle yaklaştıklarını ifade eden Özhaseki, belediye başkanlarına seslenerek her türlü desteklerini vereceklerini ve her partiye eşit şekilde yardım edeceklerini açıkladı. Ayrıca Türkiye’nin inşaat sektöründe önünün açık olduğunu vurgulayarak, yapı stokunun yenilenmesine ve vatandaşların refah seviyesinin artmasına işaret etti.

Inşaat sektöründe TOKİ’nin önemi üzerinde duran Özhaseki, TOKİ’nin son 22 yılda 1 milyon 340 bin konut inşa ettiğini ve sektördeki payının yüzde 15 olduğunu belirtti. Geriye kalanın ise özel sektörün payı olduğunu ifade etti. Özhaseki, TOKİ’nin olmazsa olmaz bir kuruluş olduğunu ve sektöre gereken desteği vereceklerini açıkladı. Güçlü olmanın önemine vurgu yaparak, bu coğrafyada güçlü olmadıkları takdirde yaşamanın zor olabileceğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özhaseki: Türkiye Deprem Ülkesi, Kentsel Dönüşüm Devam Edecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin