1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Katmandu’da Facia: 18 Kişi Hayatını Kaybetti! Uçağın Çakılma Anı Görüntülendi

Katmandu’da Facia: 18 Kişi Hayatını Kaybetti! Uçağın Çakılma Anı Görüntülendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nepal’in başkenti Katmandu’da, Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış yapan Saurya Havayolları’na ait bir uçak, içinde 2 mürettebat ve 17 teknisyenle birlikte toplam 19 kişiyle havalandı. Ancak, kısa bir süre sonra uçak düşerek toplam 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazada yaralanan pilot ise kurtulmayı başardı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, uçağın yere çakılması sonrasında alev topuna dönüştüğü açıkça görüldü. Havalimanı sözcüsü Premnath Thakur olayla ilgili yaptığı açıklamada, uçaktaki 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, pilotun yaralı olarak kurtulduğunu ifade etti. Ayrıca, havaalanı güvenlik şefi Arjun Chand Thakuri, uçağın bakım kontrolleri için Pokhara şehrine giden teknisyenlerle birlikte havalandığını ve toplam 17 teknisyenin kazada hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaza sonrasında bölgeye hızla intikal eden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almaya çalışırken, arama kurtarma ekipleri kazazedeleri kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Kazanın ardından bölgede büyük bir araştırma ve kurtarma operasyonu başlatıldı ve ekiplerin çalışmaları devam etmektedir.

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları büyük bir acı ve üzüntü içerisinde, olayın detayları ve nedenleriyle ilgili ise resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Tribhuvan Uluslararası Havalimanı yetkilileri, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatmış olup, kazanın nedenine dair her türlü olasılığı değerlendireceklerini belirtti. Uçağın düşüş anının güvenlik kameralarına yansıması, olayın araştırılması sürecine ışık tutacak bilgiler içerebilir.

Tüm olayların ardından, Katmandu ve Nepal genelinde uçuş güvenliği önlemlerinin artırılması ve benzer kazaların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması beklenmektedir. Bu tür acı olayların yaşanmaması ve hava seyahatlerinin daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için yetkililerin daha fazla dikkatli olması ve uçuş güvenliği standartlarının en üst seviyede tutulması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katmandu’da Facia: 18 Kişi Hayatını Kaybetti! Uçağın Çakılma Anı Görüntülendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin