1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Kemal Bey hiçbir zaman birinci parti olamadı”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Kemal Bey hiçbir zaman birinci parti olamadı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Adalar ilçesinde yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sarayda oturanların elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz. Demokrasi lütuf ile verilmez. Demokrasi kararlı mücadele ile olur” şeklindeki sözlerine ilişkin yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini niye üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Benim konuşmamın ilk başında şöyle söyledim; Şeyh Edebali’nin vasiyeti muhalefete değil, iktidaradır. Türkiye’nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından, konuşmamasından birinci parti sorumludur. 22 yıl boyunca bunu yapmadı, Anıtkabir’de bile el sıkmadı. Bu laf Erdoğan’a değil mi? 31 Mart’ta ben birinci parti oldum, o yüzden adımı ben attım dedim.”

Özel, gazetecilere CHP’nin artık halkın gözünde iktidar partisi olduğunu belirtti ve “Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Çok istedi ama olmadı, çok çalıştık ama olmadı. Olsaydı o da benim dediğimi yapardı. Tayyip Erdoğan gibi birinci parti olup ikinci partinin elini sıkmayanlardan olmadık. Kemal Bey de hiçbir zaman zaten birinci partinin genel başkanı olmadı” dedi.

Özel, Sokak hayvanları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ise şu şekilde yanıt verdi: “Merhamet dersi değil ben sokak hayvanları sorunu olduğunu ilk günden beri söylüyorum. Bunun sınıfsal bir soruna evrilmesinden son derece tedirginim. Zenginlerin çocukları okula servisle gidenlerin, korunaklı yerde oturanların görmediği, diğer vatandaşların rahatsız olduğu bir sorun var. Buna birileri duyarsız, birileri duyarlı gibi bir mesele toplumsal fay hattıdır. Bu sorunun çözümü asla ve asla cinayet ve katliam olamaz. Yapılacak iş bellidir. Barınak yapacağız. Kısırlaştırma, sahiplendirme yapacağız. Nokta. Cinayet işlemeyeceğiz.”

Son olarak Özel, Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. Osmanlı tokadı vuracağım dedi bize. Demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak. Yeni bir demokrasi tokadı yer.” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Kemal Bey hiçbir zaman birinci parti olamadı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin