1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGK’da Terörle Mücadele ve Bölgesel Gelişmeler Masada

MGK’da Terörle Mücadele ve Bölgesel Gelişmeler Masada

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bu yıl 4. kez yoğun gündemle toplanacak.

Beştepe’de gerçekleştirilecek toplantının ilk Gündem maddesi terörle mücadele olacak. Türkiye’nin amacı, Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlamak.

Toplantıda, Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin ortadan kaldırılması için karadan ve havadan devam eden operasyonlar ele alınacak. Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgilerle birlikte operasyon bölgesinde atılacak adımlar tartışılacak. MGK üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durum hakkında da bilgi sunacak.

Suriye konusu da MGK’da ele alınacak. Türkiye’nin amacı, Suriye’de kalıcı barış ve istikrarı sağlamak ve bu doğrultuda Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Suriye ile normalleşme çalışmaları ve izlenecek yol haritası da MGK’da değerlendirilecek.

İsrail’in Filistin topraklarında yürüttüğü katliamlar da Kurul’un gündeminde olacak. Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması ve İsrail’in bölgedeki gerilimi arttırma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen diplomasi trafiği ele alınacak. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasının süreci hakkında görüş alışverişi yapılacak.

MGK toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGK’da Terörle Mücadele ve Bölgesel Gelişmeler Masada
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin