1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Türkiye’nin En Büyük Kapasiteli Şehir Hastanesi Sancaktepe’de Yapılıyor: İşte Detaylar!

Türkiye’nin En Büyük Kapasiteli Şehir Hastanesi Sancaktepe’de Yapılıyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük kapasiteli şehir hastanesinin Sancaktepe’de yapıldığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gen ve hücre terapi hastanesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde inşaatı devam eden bu hastanenin tamamlanmasıyla toplamda 24 şehir hastanesinin faaliyet göstereceğini ve 14 hastanenin yapımının sürdüğünü belirtti. Ayrıca Muğla, Malatya ve Van gibi şehirlerde de yeni hastaneler yapılacağını duyurdu. Sancaktepe Şehir Hastanesi kompleksi, 4100 yatak kapasitesine sahip olacak ve bitişiğindeki 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’yle birlikte toplam 5108 yatak kapasitesine ulaşacak.

Hastanenin kapalı alanı 1 milyon metrekare olacak ve genel hastane, kadın doğum ve çocuk, ortopedi, kalp ve damar cerrahisi, fizik tedavi, psikiyatri ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri bölümlerinden oluşan bir sağlık kampüsü haline gelecek. Ayrıca burada Bağımlı Hastalar için Rehabilitasyon (BAHAR) Merkezi de bulunacak ve bu merkezde Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) yer alacak. Projeye önümüzdeki 6 ay içinde hızla başlanması planlanıyor.

Özellikle SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Koca, Sancaktepe’de gen ve hücre terapi hastanesi kurulacağını ve bu hastanenin kişiye özel üretim ve uygulama yapabilen nadir hastalıklar için özel bir merkez olacağını açıkladı. Koca, bu hastanenin dünyada bir ilk olacağını belirtti. Şu anda inşaatı devam eden 42 şehir hastanesinin 2026 yılına kadar 50’ye çıkacağını ifade eden Bakan, bu hastanelerin bir kısmının kamu özel iş birliğiyle, diğer bir kısmının ise merkezi bütçeden yapılarak hizmete açılacağını söyledi.

Sancaktepe’deki sağlık kompleksinde en az 20 bin çalışanın hizmet vereceğini aktaran Koca, burada bir simülasyon merkezi de kurulacağını belirtti. Simülasyon merkezinin laparoskopik ve robotik müdahalelerin gerçekleştirileceği ve eğitim amacıyla kullanılacak bir merkez olacağını açıkladı. İl Sağlık Müdürlüğü binasının da komplekse dahil edileceğini ifade eden Bakan Koca, gen ve hücre terapi hastanesi, BAHAR projesi ve diğer tüm hizmetlerle birlikte kompleksin tamamının hizmete girdiğinde Türkiye’nin en büyük sağlık komplekslerinden biri olacağını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin En Büyük Kapasiteli Şehir Hastanesi Sancaktepe’de Yapılıyor: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin