1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Restoran Kuryesinin Cinayeti: Baba Azmettirici mi? – Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

Restoran Kuryesinin Cinayeti: Baba Azmettirici mi? – Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Mayıs’ta Balıkesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta, zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, sipariş dönüşü E.Ö. adlı bir kişi tarafından vücudunun 25 farklı yerinden bıçaklanarak öldürüldü. E.Ö. kaçarken operasyonla yakalandı ve ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından aranan 6 ayrı kaydı olan kişi tutuklandı. Babası Orhan Ö. ise gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı, ancak yapılan itiraz sonucu tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, E.Ö. için hazırladığı iddianamede ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan 18-24 yıl arası, ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep etti. Baba Orhan Ö. için ise ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Dini nikahla yaşadığı kadından ayrıldıktan sonra sürekli rahatsız ettiği kişiden başka suçlardan hüküm giyen Orhan Ö.’nün, olaydan önce tehditler savurduğu belirlendi. E.Ö.’nün de olay öncesinde Durmaz’a babasının talimatıyla kendisini öldüreceğini söylediği iddia edildi. Tanıkların ifadeleri ve deliller Orhan Ö.’nün azmettirici olduğunu doğruladı.

Mahkeme heyeti, E.Ö.’yü 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, babası Orhan Ö.’nün ise beraatine karar verdi. Gerekçeli kararda, E.Ö. ile Akman arasında husumet bulunmadığı, saldırının keyfi ve plansız olduğu vurgulandı. İnfaz Kanunu’nun yetersiz olduğu belirtilerek, TBMM Adalet Komisyonu’na kararın gönderilmesi kararlaştırıldı. Adaletin tam anlamıyla sağlanmasıyla cezasızlık algısının toplum refahını tehdit ettiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Restoran Kuryesinin Cinayeti: Baba Azmettirici mi? – Şok Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin