1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Bodrum’da 5 Yıldızlı Otel Projesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Bodrum’da 5 Yıldızlı Otel Projesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da bulunan Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkisinde, 308 Ada, 1 ve 4 Parselde toplam 124 bin 021,35 metrekarelik tapulu alanda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ait olan Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından 325 oda ve 750 yatak kapasiteli 5 yıldızlı ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ kurulması planlanmaktadır. Proje alanı özel kanunlara tabi olup, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanı ile orman alanı içermektedir.

Proje alanının 124 bin 21,35 metrekarelik kısmının 95 bin 201,52 metrekarelik bölümü hazineye ait olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi’ne kesin tahsis yapılmıştır. Proje alanının 25 bin metrekarelik kısmı da hazineye aittir ve tahsis işlemi için ön izin talebinde bulunulmuştur. Ayrıca, proje alanının 3 bin 819,83 metrekarelik bölümü Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi’ne ait özel mülkiyet alanıdır. Toplam proje bedeli 265 milyon 675 bin 303,42 TL olarak belirlenmiştir.

24 Temmuz’da alınan karar ile Beş yıldızlı ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu incelenerek son şekli verilmiş ve rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 gün boyunca görüşe açılmıştır. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Bodrum’un turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağı ve bölgenin ekonomik gelişimine olumlu etki edeceği düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Bodrum’da 5 Yıldızlı Otel Projesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin