1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. OSB ve Endüstri Bölgelerinde Elektrik Üretim ve Dağıtım Lisansı Almak Artık Daha Kolay!

OSB ve Endüstri Bölgelerinde Elektrik Üretim ve Dağıtım Lisansı Almak Artık Daha Kolay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yayımlanan bir yönetmelikle, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Endüstri Bölgeleri’nde faaliyet göstermek isteyen şirketlerin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) elektrik üretim ve dağıtım lisansı alması gerektiği belirtilmiştir. Bu yeni düzenleme ile organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgelerinden sorumlu tüzel kişilerin dağıtım ve/veya üretim lisansı almaları ve elektrik piyasasında faaliyette bulunmaları kolaylaştırılmıştır.

Yayımlanan yönetmelik kapsamında, organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgelerinde faaliyet göstermek isteyen tüzel kişilere ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve Endüstri Bölgeleri Kanunu’na göre kurulan bölgelerden belirli şartları sağlayanlar, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olmadan EPDK’den lisans alarak üretim ve/veya dağıtım faaliyetlerinde bulunabileceklerdir.

Ayrıca, Endüstri Bölgeleri Kanunu’na göre kurulan ve tüzel kişilik kazanan endüstri bölgelerinden sorumlu tüzel kişiler de gerekli şartları sağladıklarında EPDK’den lisans alarak faaliyette bulunabileceklerdir. Bölgelerde faaliyet gösteren tüzel kişilere lisanslar en fazla 49 en az 10 yıl için verilecek ve her bir faaliyet ve tesis için ayrı lisans alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Bu düzenleme ile OSB’ler ve endüstri bölgelerinde faaliyet göstermek isteyen şirketler için işlemlerin kolaylaştırılması ve net bir düzenleme getirilmesi amaçlanmaktadır. EPDK tarafından verilecek lisanslar sayesinde, enerji üretim ve dağıtımı alanında faaliyet göstermek isteyen şirketlerin yasal zeminde hareket etmeleri ve piyasada güvenilir bir şekilde iş yapmaları sağlanacaktır.

Sonuç olarak, yeni yayımlanan yönetmelik ile Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgeleri’nde faaliyet göstermek isteyen şirketlerin EPDK’den lisans alarak faaliyetlerini yasal bir zeminde sürdürmeleri ve sektöre katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Bu düzenleme sayesinde enerji piyasasında şeffaf ve güvenilir bir ortamın oluşturulması ve şirketlerin daha kolay bir şekilde faaliyet göstermeleri sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OSB ve Endüstri Bölgelerinde Elektrik Üretim ve Dağıtım Lisansı Almak Artık Daha Kolay!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin