1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Bankalardan Zor Günlerde de Destek Bekliyoruz!”

ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Bankalardan Zor Günlerde de Destek Bekliyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, bankalardan, sadece piyasanın iyi olduğu dönemlerde değil, zor günler geçirdiği zamanlarda da kredi konusunda daha duyarlı ve destekleyici olmalarını istediklerini belirtti. ASO yönetimi, 11 kamu ve özel sektör bankasının yaklaşık 20 bölge müdürüyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Seyit Ardıç, konuşmasında reel ve finans sektörlerinin Türkiye’nin büyümesinde önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Uygulanan politikaların başarılı olması için tüm kesimlerin fedakarlık yapması gerektiğine işaret eden Ardıç, sanayicilerin bu fedakarlığa katlanmaya hazır olduklarını ifade etti. Ekonominin diğer aktörlerinin de bu sürece katkı sağlamalarını beklediklerini dile getirdi.

Sıkı para politikasının son dönemde krediye erişimin maliyetinin artması ve ticari kredilerde yaşanan yavaşlamanın reel kesimde ekonomik faaliyetlerin azalmasına neden olabileceğini belirten Ardıç, bankaların kredi imkanlarının daralması durumunda reel sektörün faaliyetlerinin de daralacağına dikkat çekti. Son verilerin, bankacılık sektörünün reel sektöre finansman sağlamak konusunda isteksiz olduğunu ve kredi kanallarının yeterince etkili çalışmadığını gösterdiğini ifade etti. Ardıç, artan girdi maliyetleriyle birlikte işletme sermayesi ve rekabetçiliği artıracak yatırımlar için de sermaye ihtiyacının olduğunu belirtti ve sanayicilerin bankalarla yakın ilişki içinde olmalarının önemine vurgu yaptı.

Ardıç, sanayicilerin finansmana erişiminde bankalardan hassasiyet göstermelerini beklediklerini dile getirerek, her iki tarafın da birbirlerine ihtiyaç duyduğunu ve zor zamanlarda da birlikte olmaları gerektiğini söyledi. Piyasanın kötü olduğu dönemlerde de kredi işlemlerinde destekleyici bir rol üstlenmelerini istediklerini ifade eden Ardıç, bankalardan reel sektörü daha iyi desteklemelerini ve finansman imkanlarını genişletmelerini talep etti. ASO Başkanı Ardıç’ın bu çağrıları, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunacak iş birliklerinin önemine dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Bankalardan Zor Günlerde de Destek Bekliyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin