1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Türkiye’nin Denizlerdeki Gücü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Açıklamalarda Bulundu!

Türkiye’nin Denizlerdeki Gücü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Açıklamalarda Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinde yaptığı açıklamada, denizcilik faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. Bakan Uraloğlu, atalarımızın denizlere hâkim olarak dünyanın çeşitli bölgelerine ulaşarak imparatorluklar kurduğunu ve denizlerin önemine vurgu yaptı. Denizlerin, Mavi Vatanımızın bir parçası olduğunu belirten Uraloğlu, Türk Boğazları’nın Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ülkenin denizcilik alanındaki hedeflerine ulaşmak için Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde atılan adımların önemine değindi.

İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nın deniz ulaşımı ve uluslararası ticaret faaliyetleri açısından kritik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, son 22 yılda gerçekleştirilen denizcilik faaliyetleri ile Türkiye’nin uluslararası alanda önde gelen ülkeler arasına girdiğini söyledi. Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri’nin İstanbul ve Çanakkale merkezleri olmak üzere iki parçadan oluştuğunu belirten Uraloğlu, her iki merkezin de sorumluluk sahalarını ve yapılarını detaylı olarak açıkladı.

Uraloğlu, İstanbul Boğazı’nda 2023 yılında 39 bin geminin 416 milyon ton yük taşıdığını ve bu yüklerin büyük bir bölümünün tehlikeli yükler olduğunu ifade etti. Çanakkale Boğazı’nda ise 2023 yılında 44 bin 892 geminin 550 milyon ton yük taşıdığını söyleyen Uraloğlu, riskli gemilerin geçişlerine refakat hizmeti verilmesine dair detayları paylaştı. Son 5 yılda 250 metreden büyük gemi sayısında artış yaşandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu durumun seyir emniyetini arttırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün sürekli olarak gelişen teknolojiye ayak uydurarak filosunu güçlendirdiğini belirten Uraloğlu, yerli üretim üzerine yapılan yatırımlara da değindi. Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistem Yükseltme Projesi kapsamında atılan imzaların önemine vurgu yapan Uraloğlu, yerli üretimin üst seviyelere çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, deniz güvenliği ve denizciliğin gelişimi için çalışan herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Denizlerdeki Gücü: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Açıklamalarda Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin