1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Ormanlarında Korkunç Yangın! SÖZCÜ TV Ekibi Alevlerin Arasında Kaldı

İzmir Ormanlarında Korkunç Yangın! SÖZCÜ TV Ekibi Alevlerin Arasında Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Dikili ilçesinde Çandarlı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve hızla yayılan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Henüz nedeni belirlenemeyen yangın, Mavikent Sitesi’ne kadar ilerlediği için tahliye edilmesine karar verildi. Alevlerin kontrol altına alınması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi sevk edildi. Çandarlı-Denizköy karayolu yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Dikili Kaymakamlığı’na vekalet eden Bergama Kaymakamı Avni Oral, yangınla mücadele eden ekiplere takviye yapıldığını duyurdu. Toplamda 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi ile yangınla mücadele ediliyor. Oral, yangının bazı yerleşim alanlarına yaklaştığını ancak gerekli tedbirlerin alındığını ve yangının konutlara sirayet etme riskinin olmadığını belirtti. Şu ana kadar sadece bir sitedeki 3 evde kısmi hasar oluştuğunu açıkladı.

Yangın bölgesinden canlı yayın yapan SÖZCÜ TV ekibinden muhabir Gamze Elçi ve kameraman Cem Cengiarslan, alevlerin arasında kaldı. Türkiye’de sık sık yaşanan orman yangınları, her seferinde can kaybı ve mal kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle yangınların büyümeden kontrol altına alınması ve söndürülmesi hayati önem taşımaktadır. Ormanlık alanlarda çıkan yangınların sık sık tekrarlanmaması için vatandaşların dikkatli olması ve yangın çıkmasına neden olabilecek davranışlardan kaçınması gerekmektedir. Ayrıca yangınlara müdahalede hızlı ve etkili bir şekilde hareket edilmesi, yangınların büyümeden önce kontrol altına alınabilmesini sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Ormanlarında Korkunç Yangın! SÖZCÜ TV Ekibi Alevlerin Arasında Kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin