1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Göktaş’tan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye’nin Yaşlı Nüfusu Alarm Veriyor!

Göktaş’tan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye’nin Yaşlı Nüfusu Alarm Veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, katıldığı bir televizyon yayınında Türkiye’nin yaşlanan nüfusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mart ayında gerçekleştirilen ‘Türkiye Yaşlı Profili’ araştırmasına göre Türkiye’nin yaşlı nüfusunun son beş yıl içinde yüzde 21,4 arttığı belirlendi. Bakan, ülke genelinde doğurganlık oranının önemli bir seviyenin altında olduğunu ve bu durumun alarm verici olduğunu ifade etti. Nüfusun gençliğine rağmen, doğurganlık oranlarının düşüş göstermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “varoluşsal bir tehdit” olarak nitelendirilmektedir.

Türkiye’nin genç nüfusunun artması ve doğurganlık oranlarının yükselmesi için Bakanlık geniş kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Bakan Göktaş, bu konunun sadece kendi bakanlıkları tarafından değil, tüm paydaşlarla iş birliği içinde ele alınması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubu geniş çaplı bir saha çalışması gerçekleştirecek ve elde edilen veriler doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli politikalar belirleyecektir.

Bazı kesimler, ekonomik kaygılardan dolayı insanların çocuk yapmayı ertelediğini dile getirse de, Türkiye’nin dinamiklerine uygun politikalar izlenmesi gerektiği üzerinde durulmaktadır. Göktaş, ithal politikalarla çözüm çalışmalarının zaman ve kaynak israfına neden olabileceğini belirterek, sürecin tüm paydaşlarla iç içe yürütüldüğünü ifade etti. Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı’nın kurulmasıyla aile ve nüfus konularına önem verildiği ve mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışıyla aileyi koruma yolunda adımlar atıldığı belirtildi.

Aile ve Gençlik Fonu’na yapılan başvuruların yoğun olduğu ve birçok çifte maddi destek sağlandığı bilgisi verildi. Ayrıca, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu ailelerle ilgili geliştirilen çalışmalar da aktarıldı. Çocukların internet ortamındaki güvenliği için sosyal medya çalışma grubunun aktif olduğu ve zararlı içeriklerin takip edildiği belirtildi. Ayrıca, ailelerin bildirimde bulunabileceği bir ihbar hattının hizmete sunulduğu da bilgiler arasındaydı. Şehit yakınları ve gazilere yönelik desteklerin de sürekli olarak devam ettiği ve yakın zamanda yeni atamaların planlandığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göktaş’tan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye’nin Yaşlı Nüfusu Alarm Veriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin