1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Stellantis, 2024’te Avrupa’da 30 Farklı Hibrit Modelini Satışa Sunacak! Bu Hedefe Nasıl Ulaşacak?

Stellantis, 2024’te Avrupa’da 30 Farklı Hibrit Modelini Satışa Sunacak! Bu Hedefe Nasıl Ulaşacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis, 2024 yılında Avrupa pazarında 30 farklı hibrit modeli satışa sunacağını duyurdu. Şirket, en son teknolojiye sahip gelişmiş hibrit araçlarla müşteri taleplerine cevap vermek ve çevreye duyarlı bir seçenek sunmak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Bu yıl içerisinde 30 yeni hibrit model piyasaya çıkaracak olan şirket, 2026 yılına kadar altı model daha lanse etmeyi planlıyor. Hibrit araçlar, tamamen elektrikli veya şarj edilebilir hibritlere kıyasla daha uygun fiyatlarla karbon emisyonlarını azaltırken sürücülere üstün bir sürüş deneyimi sunuyor. Şirket, 2030 yılına kadar Avrupa’da satılan araçların %70’inden fazlasının elektrikli modellere dönüşmesini hedefliyor.

Stellantis’in AB30 hibrit model satışları 2024 yılında %41 artış gösterdi. Ayrıca şirket, gelecekte piyasaya sürülecek yeni modellerle birlikte yeni müşterilerin de ilgisini çekmeyi hedefliyor. AB30 pazarında A ve B segmentleri ile hafif ticari araç pazarında satış lideri konumunda bulunan Stellantis, elektrikli, yakıt hücreli, şarj edilebilir hibrit ve hafif hibrit araçlarla müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlıyor. Avrupa’da satılan hibrit araçların çoğu, eDCT teknolojisi ve 21 kilovat elektromotor ile donatılmış durumda. Elektromotor, içten yanmalı motor stop edildiğinde aracın hareket etmesine olanak sağlıyor ve sabit sürüşte 1 kilometreye kadar menzil sunabiliyor.

Stellantis, Avrupa’daki tesislerinin %70’inden fazlasında hibrit araçlar üretiyor ve bu alanda lider konumda yer alıyor. Yıl sonuna kadar Avrupa’da satışa sunulacak hafif hibrit modeller arasında Alfa Romeo Junior / Tonale, Citroën Yeni C3 / Yeni C3 AirCross / C4 / C4X / C5 AirCross / C5X, DS 3 / DS 4, Fiat Panda / 600, Jeep Avenger / Renegade / Compass ve diğer birçok model bulunuyor. Şirketin EU30 hibrit model satışları, 2024 yılında geçen yıla kıyasla %41 artış göstermiş durumda. Stellantis, çevreye duyarlı hibrit araçlarıyla Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olmayı ve sürdürülebilir bir mobilite vizyonuyla hareket etmeyi sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Stellantis, 2024’te Avrupa’da 30 Farklı Hibrit Modelini Satışa Sunacak! Bu Hedefe Nasıl Ulaşacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin