1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Stellantis, ABD’de İşten Çıkarmalara Başladı: Detaylar Burada!

Stellantis, ABD’de İşten Çıkarmalara Başladı: Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stellantis, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubunun yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmesi sonucunda 2021 yılında Stellantis adı altında faaliyetlerine devam etmeye başladı. Ancak, şirket ABD’deki işten çıkarmalara başladı. Bu karar, “dünya çapında benzeri görülmemiş belirsizlikler ve artan rekabet baskıları” nedeniyle alındı. Yaklaşık 400 kişinin mühendislik, teknoloji ve yazılım işlerinde işten çıkarılacağı belirtildi. Stellantis, verimliliği artırmak ve maliyet yapısını optimize etmek amacıyla bu kararı aldıklarını açıkladı.

İşten çıkarmaların 31 Mart itibariyle gerçekleşeceği bildirildi. Şirket, bu adımın kaynakların daha verimli kullanılmasına ve gelecek planlarının daha kararlı bir şekilde uygulanmasına olanak sağlayacağını düşünüyor. İşten çıkarılan çalışanlara kıdem tazminatı ve diğer işe geçiş yardımları sağlanacağı belirtildi. Ancak, Automotive News’e konuyla ilgili bilgi veren bir kaynak, işten çıkarmaların şimdilik son olmadığını ve ilerleyen dönemlerde de devam edebileceğini ifade etti.

Federal İşçi Ayarlama ve Yeniden Eğitim Bildirim Yasası, şirketlerin 30 günlük bir süre içinde en az 500 çalışanını işten çıkarması durumunda 60 gün önceden kamuya açıklama yapma zorunluluğu getiriyor. Stellantis’in bu yasal düzenlemelere uygun olarak işlemleri gerçekleştirdiği belirtiliyor. Şirket, işten çıkarmaların yapılan incelemeler sonucunda şirketin genel yapısını iyileştirmesi ve gelecekte daha sağlam adımlar atabilmesi için gerekli olduğunu savunuyor.

Stellantis’in aldığı bu karar, otomotiv endüstrisindeki genel belirsizlikler ve artan rekabet karşısında alınan bir önlem olarak görülüyor. Şirketin, pandemi döneminde etkin bir şekilde faaliyet göstermeye devam edebilmesi ve piyasaya rekabetçi bir şekilde meydan okuyabilmesi adına bu gibi kararlar aldığı belirtiliyor. Stellantis, işten çıkarmaların şirketin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracağını düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Stellantis, ABD’de İşten Çıkarmalara Başladı: Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin