1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çiftçi F-16 İlhamıyla Uçak Ev Yaptı

Çiftçi F-16 İlhamıyla Uçak Ev Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Özer Atmaca, çiftçilikle uğraşan bir kişi olarak yazın sıcağından kaçmak için yaylada kullanmak üzere taşınabilir bir ev yapmaya karar verdi. Yaklaşık bir ay boyunca araştırma yapan Atmaca, savaş uçağı F-16’dan ilham aldı ve kokpiti olan uçak görünümlü bir ev inşa etmek için işinden kalan zamanlarında çalışmaya başladı.

Atmaca, çekici yardımı ile uçak evini ilçeye bağlı Sarıkaya köyüne taşıyarak yerleştirdi. İlginç yapısı ve güneş enerjisinden elektrik üreten, kanatları açılır kapanır olan eviyle dikkat çeken Atmaca, evini merak edenlerin ziyaretine gelmeye başladığını söyledi. Birkaç kişinin evi gördükten sonra 500 bin TL teklif ettiğini belirten Atmaca, “Ben şu anda yaylada kullanmayı düşünüyorum. 3-4 ay burada kalsın. Sonra tekrar düşünürüz ve daha iyisini yapabiliriz” dedi.

Atmaca’nın F-16 savaş uçaklarından esinlenerek yapmaya çalıştığı ev için profiller, sac malzemeleri, tekerlekler ve yalıtım malzemeleri kullanıldı. İçerisinde 2-3 kişinin rahatlıkla yaşayabileceği evde tuvalet, banyo ve güneş enerjisiyle elektrik üretimi gibi olanaklar bulunuyor. Köy sakinlerinden de büyük ilgi gören uçak evi, muhtar Cihan Özer tarafından köydeki herkesin dikkatini çektiğine dikkat çekerek beğenildiğini belirtti. Köy sakinlerinden Durmuş Ulak ve gençlerden Furkan Ulak da evi görüp incelediklerinde çok beğendiklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çiftçi F-16 İlhamıyla Uçak Ev Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin