1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat: “AK Parti’nin Emekli Açıklamaları Gerçek Dışı!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat: “AK Parti’nin Emekli Açıklamaları Gerçek Dışı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın emeklilerin taleplerini “bütçe yok” diye reddetmesini eleştirdi. Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti’nin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu savundu. Ayrıca, Elitaş’ın EYT’nin bütçeye maliyetinin 300 milyar dolar olduğunu söylemesine karşılık, bu rakamın gerçekte çok daha düşük olduğunu belirtti. Bütçeden emeklilere ayrılan payın her geçen yıl azaldığını belirten Karabat, hükümetin dar gelirli kesimlere yönelik harcamaları kısıtladığını belgelerle ortaya koydu.

Karabat, AK Parti’nin bütçe politikalarını eleştirerek, partinin rant gruplarına cömert davranırken, emeklilere, öğrencilere, yardıma muhtaçlara ve diğer kesimlere karşı cimri olduğunu vurguladı. 2024 bütçesinde Yeniden Dağıtılabilir Kaynak olarak adlandırılan fonun 89,9 milyar dolar olduğunu ve bu rakamın toplam bütçenin %25.6’sını oluşturduğunu belirtti. Türkiye’de kaynakların adil dağıtılmadığını ifade eden Karabat’a göre, daha fazla pay ayrılması gereken kesimler belirlenerek, kalkınma ve refahı hedefleyen bir bütçe oluşturulmalıdır.

Karabat’ın dikkat çektiği noktalardan biri de EYT’nin gerçek maliyeti konusundaki tartışmalardır. Elitaş’ın 300 milyar dolarlık maliyet iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Karabat, detaylı grafiklerle bu iddiayı çürüttü. Buna ek olarak, bütçeden sosyal güvenliğe ayrılan payın sürekli azaldığını ve EYT’nin bu eğilimi etkilemediğini gösterdi. Hükümetin her yıl geniş kesimleri ilgilendiren alanlara yetersiz bütçe ayırdığını vurgulayan Karabat, Türkiye’nin kaynaklarının adil dağıtılmadığını ve yeni bir bütçe anlayışı gerektiğini söyledi. CHP’nin ise kalkınmayı ve refahı hedefleyen politikalar izleyeceğini ve bütçeyi etkin bir şekilde kullanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat: “AK Parti’nin Emekli Açıklamaları Gerçek Dışı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin