1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Mavi Vatan Tasarısı İçin Sert Tepki!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Mavi Vatan Tasarısı İçin Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın TBMM’de yaptığı Mavi Vatan konulu konuşma, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında ele alındı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Tan’ın konuşmasının cımbızlanarak linç kampanyası başlatıldığını belirtti ve partisinin uluslararası hukuktan doğan hakları savunduğunu vurguladı. Yücel, Özgür Özel’in öncülüğünde Dış politika Danışma Kurulu ve Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu üyeleriyle “Mavi Vatan” konusunda toplantı yaptıklarını açıkladı.

Yücel, Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerdeki hak ve menfaatlerini koruma konusunda kararlı olduklarını ifade ederek Mavi Vatan’ı geri adım atılmayacak bir konu olarak gördüklerini belirtti. Parti sözcüsü, iktidarın seçim dönemlerinde Mavi Vatan kavramını siyasi malzeme olarak kullandığını ileri sürdü. Ayrıca emekli amirallerin Montrö Sözleşmesi konusunda yaptıkları uyarılar nedeniyle haksız yere gözaltına alındığını ve vefasızlıkla karşılandığını dile getirdi.

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Türk balıkçılara yönelik tacizlerine sessiz kalındığını öne süren Yücel, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki haklarımızın korunması gerektiğini belirtti. Mavi Vatan Tatbikatı’nın isminin değiştirilmesine tepki gösteren CHP Sözcüsü, Mavi Vatan’ın hamaset malzemesi yapılamayacağını ve Türkiye’nin denizlerdeki haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Basın toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel, Murat Bakan ve İstanbul Milletvekili Namık Tan da katıldı. Yaşanan polemiğin ardından CHP, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten ve İstanbul Milletvekili Namık Tan’dan özür dilemeye çağırdı. Türkiye’nin dış politika adımlarına yönelik eleştirilerin hedefi olan Mavi Vatan konusu, CHP tarafından uluslararası hukuka dayalı bir şekilde savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Mavi Vatan Tasarısı İçin Sert Tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin