1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Namık Tan: “Erdoğan’ın Gizli Planı! Mehmetçiği Hangi Saçma Hayaller Uğruna Cehennem Bölgesine Gönderiyor?”

Namık Tan: “Erdoğan’ın Gizli Planı! Mehmetçiği Hangi Saçma Hayaller Uğruna Cehennem Bölgesine Gönderiyor?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türk ordusunun öncelikli görevinin vatan savunması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçek amacının Türk Silahlı Kuvvetleri’ni uzak diyarlarda belirsiz serüvenlere sürüklemek olduğunu söyledi. Tan, Türkiye ve Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nın Dışişleri Komisyonu’na bile gelmediğini ifade etti ve AK Parti’nin dış politikada etkinlikle işgüzarlığı karıştırdığını ileri sürdü. Tan ayrıca Erdoğan’ın dış politika ve ulusal güvenlik politikalarına yönelik kördüğümler yaşayabileceğini ve gizli kalan anlaşmaların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Namık Tan, Mehmetçiği saçma hayaller uğruna riskli bölgelere göndermenin yanlış olduğunu dile getirdi. Türk ordusunun asli vazifesinin vatan savunması olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’ni iktidardan ayrılmadan önce belirsiz maceralara sürüklemeyi planladığını öne sürdü. Tan, Türkiye ile Somali arasında yapılan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nın parlamento onayına sunulmadığını belirterek, AK Parti’nin dış politikada daha etkin olmaya çalışırken işgüzarlık yapmaya başladığını ifade etti. Tan ayrıca Erdoğan’ın ulusal güvenlik politikalarında karşılaşabileceği zorluklar ve gizli anlaşmaların detaylarının gün yüzüne çıkabileceğini söyledi.

Namık Tan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatan savunmasının ön planda olması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ordunun ulusal sınırlar dışında belirsiz bir görevle karşı karşıya kalabileceğini iddia etti. Tan, Türkiye ve Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması’nın henüz parlamentoya sunulmadığını ve AK Parti’nin dış politikada daha etkin olmak için riskli adımlar attığını dile getirdi. Tan ayrıca Erdoğan’ın ulusal güvenlik politikalarının karmaşık hale gelebileceğini ve gizli anlaşmaların açığa çıkabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Namık Tan: “Erdoğan’ın Gizli Planı! Mehmetçiği Hangi Saçma Hayaller Uğruna Cehennem Bölgesine Gönderiyor?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin