1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi ile Buluşma: Sınır Görüşmeleri Başlıyor!

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi ile Buluşma: Sınır Görüşmeleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi olan Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan’ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan arasında gerçekleşecek olan görüşme, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Görüşmelerin ilk bölümü, Ermenistan tarafındaki sınıra yakın bir noktada gerçekleşecekken, ikinci bölümü ise Türkiye’nin Iğdır şehrinde sınıra yakın bir bölgede devam edecek. Bu görüşmede, son zamanlarda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın sınır altyapısının tamamlanan gümrük kapısını ziyaret etmesinin ardından artan gerginlik ve önlemler ele alınacak. Özel temsilciler, kararların uygulanabilirliği ve bundan sonraki adımlar konusunda görüşme yapacaklar.

Türkiye Ermenistan sınırının kapanma sebebi, Ermenistan’ın 1993 yılında Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesini işgal etmesiyle ortaya çıkmıştı. Ancak, iki ülke arasında İkinci Karabağ Savaşı sonrası başlayan görüşmelerin etkisiyle 2 Şubat 2022’de doğrudan uçuşlar başlamış ve 1 Temmuz 2022’de sınırın üçüncü ülke vatandaşlarına açılması kararlaştırılmıştı. Ne var ki, bu karar henüz uygulanabilmiş değil.

Gelişmeleri yakından takip eden halk, görüşmelerin sonuçları konusunda büyük bir merak içerisinde. Özellikle sınırın kapanmasına sebep olan tarihi olayların etkilerini görmek ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek adımları duymak istiyor. Türkiye ve Ermenistan’ın ilişkilerindeki gelişmeler, bölgede istikrarın sağlanması ve barışın tesisi açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan’ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan arasındaki görüşme, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için atılacak adımlar açısından kritik bir öneme sahip. Tarihî ve politik birçok faktörün etkisinde gerçekleşecek olan bu görüşme, bölgenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Gelişmelerin yakından takip edilmesi ve atılacak her adımın titizlikle değerlendirilmesi gerekiyor. Bu görüşme sonrasında alınacak kararlar, iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini belirleyecek nitelikte olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi ile Buluşma: Sınır Görüşmeleri Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin