1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan İsrail’e Sert Sözler: “İsmail Heniye’yi Suikast Etmek İnsanlık Dışı Bir Eylemdir!”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan İsrail’e Sert Sözler: “İsmail Heniye’yi Suikast Etmek İnsanlık Dışı Bir Eylemdir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaptığı açıklamaya göre, Filistin direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Heniye, şehadete yürüyerek tarihe geçti. Altun, Heniye’ye Allah’tan rahmet diledi ve İslam aleminin başı sağolsun dedi. İsrail’in suikast ve gizli operasyonlarla bölgeyi kargaşaya sürüklediğini belirten Altun, İsmail Haniye suikastinin devlet destekli İsrail terörizminin bir örneği olduğunu vurguladı.

Netanyahu hükümetinin barış niyeti olmadığını gösterdiğini belirten Fahrettin Altun, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalini genişlettiğini ve milyonlarca Gazzeliyi temel insani ihtiyaçlarından mahrum bıraktığını söyledi. İsrail’in soykırım politikalarının bir tezahürü olan insan hayatını hiçe saydığını belirten Altun, Netanyahu hükümetini kınadı.

Altun, Netanyahu hükümetinin bölgesel savaşa neden olmasının yanı sıra kendi vatandaşlarının güvenliğini de tehlikeye attığını ifade etti. Altun, müzakere ve barışçıl çözüm isteyenlerin Netanyahu hükümetini desteklememeleri gerektiğini belirtti. Filistin’in haklı davasının tarihten silinmeyeceğini ve İsrail’in suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçeceğini söyleyen Altun, Instagram’ı Heniye’nin şehadeti dolayısıyla taziye mesajı yayınlamayı engellediği için sert bir dille kınadı.

Altun, Instagram’ın sansür girişimini çok açık ve net bir şekilde ifade özgürlüğüne karşı bir adım olarak nitelendirdi. Küresel sömürü düzenine hizmet eden platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunacaklarını ifade eden Altun, her fırsatta Filistinli kardeşlerinin yanında olacaklarını ve Filistin’in özgür olacağını vurguladı. Altun, İsrail’i ve destekçilerini Filistin’in özgürlüğünden alıkoyamayacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan İsrail’e Sert Sözler: “İsmail Heniye’yi Suikast Etmek İnsanlık Dışı Bir Eylemdir!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin