1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi’nden bomba karar! Can Atalay hala milletvekili!

Anayasa Mahkemesi’nden bomba karar! Can Atalay hala milletvekili!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın gerekçeli açıklamasını yaptı. Kararda, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğu belirtildi. Atalay’ın avukatı Deniz Özen, kararın açıklanmasının ardından SÖZCÜ TV’ye verdiği röportajda, AYM kararının gereğinin derhal uygulanması gerektiğini belirtti. Karara göre, Can Atalay hala milletvekilidir ve cezaevinde tutulmasının yasal bir dayanağı olmadığı vurgulandı.

Özen, AYM kararının açıklığını vurgulayarak, Can Atalay’ın milletvekilliğinin hala devam ettiğini ve cezaevinde tutulmasının bir hukuk ihlali olacağını ifade etti. AYM kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yapılması gereken herhangi bir ek adım olmadığını belirtti. Kararın kesin ve bağlayıcı olduğunu vurgulayan Özen, daha önce Yargıtay kararının hukuki bir değeri olmadığının altını çizdi.

Can Atalay’ın avukatı, AYM’nin kararının açık ve net olduğunu belirterek, kararın gereğinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini savundu. Özen, AYM kararının uygulanması gerektiğine vurgu yaparak, Can Atalay’ın milletvekilliğine geri dönüşünün önünün açılması gerektiğini belirtti. AYM kararının sonrasında yapılacak adımların detaylarının ilerleyen zamanlarda netleşeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi’nden bomba karar! Can Atalay hala milletvekili!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin