1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Süleyman Soylu Meclis Başkanlığına Dokunulmazlık İçin Başvurdu: İşte Detaylar!

Süleyman Soylu Meclis Başkanlığına Dokunulmazlık İçin Başvurdu: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri eski Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığına başvurdu. Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Dilekçesinde, 40 yıldır siyasette yer aldığını ve farklı görevlerde bulunduğunu belirten Soylu, üstlendiği görevlerin her birinde millete hizmet etme, hesap verme ve açık olma sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Soylu, siyaset kurumunun ve siyaset yapanların, dönem dönem çeşitli iddialar ve ithamlarla karşılaştığına işaret ederek, Gazi Meclis’in çatısı altında milleti temsil ve hizmet ifasıyla görev yaptığı süreçte karalama ve iftira kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında yürütülen mücadelede hakkı ve hukuku gözetmenin önemine değinen Soylu, karalama ve iftira kampanyalarının hukuk zemininde mücadele gerektirdiğini dile getirdi.

Soylu, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde terörle, kaçak göçle, afetlerle, uyuşturucuyla ve organize suç örgütleriyle mücadele ederken her türlü riski aldıklarını ve görev süresince karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. İftira ve karalama içerikli yayınlarla itibarsızlaştırma kampanyasına maruz kaldıklarını ifade eden Soylu, hakkında yapılan haber ve yazıların sayısal verilerini paylaşarak CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Soylu, demokrasiye ve hukuka olan bağlılığını vurgulayarak, karalama kampanyaları karşısında doğruların ortaya çıkması için yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu. Hukuki sürecin adil ve doğru bir şekilde işlemesi gerektiğini belirten Soylu, en üst düzeyde kamusal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve hakkındaki iddiaların yargı tarafından araştırılmasını istedi.

Sonuç olarak, Süleyman Soylu, karalama ve iftira kampanyaları karşısında yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunarak hakkındaki iddiaların doğruluğunun hukuk nezdinde açığa çıkmasını istemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Süleyman Soylu Meclis Başkanlığına Dokunulmazlık İçin Başvurdu: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin