1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Süleyman Soylu Dilekçeyle Yasama Dokunulmazlığı Talep Etti

Süleyman Soylu Dilekçeyle Yasama Dokunulmazlığı Talep Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığına başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu, 40 yıldır siyasette yer aldığını ve çeşitli görevlerde bulunduğunu dilekçesinde belirtti.

Üstlendiği görevlerin her birinde millete hizmet etme, hesap verme ve açık olma sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Soylu, siyaset kurumunun ve siyaset yapanların çeşitli iddialar ve ithamlarla karşılaştığına dikkat çekti.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında yürütülen mücadelenin hak ve hukukunu gözetmenin önemine değinen Soylu, karalama ve iftira kampanyalarına karşı mücadele etmek gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda hakkında yapılan karalama ve iftira içerikli yayınlarla ilgili detayları paylaşan Soylu, hukuki yollardan destek alarak mücadele edeceklerini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı görevi sırasında yaşanan olaylar hakkında fezleke işlemi olmamasına rağmen yapılan karalamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Hukuka olan bağlılığını ve demokrasiye olan inancını vurgulayan Soylu, gerçeklerin ortaya çıkması için yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Süleyman Soylu Dilekçeyle Yasama Dokunulmazlığı Talep Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin