1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkmenistanlı Kadın ve Kızları Derin Dondurucuda Parçalandı

Türkmenistanlı Kadın ve Kızları Derin Dondurucuda Parçalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Mahallesi 1594/14 Sokak’taki 2 katlı evde yaşayan Gulkamar Hanymova ve kızları Leyla Geldiyarova, Lachyn Geldiyarova ve Ruslan Kerimov’dan haber alamayan Türkmenistan uyruklu aile fertleri, durumu polise 18 Haziran 2023’te bildirdi. İhbar üzerine eve giren ekipler, derin dondurucuda parçalanmış 4 cesede ulaştı. Cinayet şüphelisi olan Türkmenistan uyruklu Saparmurat Hallyev’in yakalanması için özel bir ekip kuruldu. Hallyev, 19 Haziran 2023’te Çeşme ilçesinde polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak Hallyev’in geçmişte kasaplık yaptığı ortaya çıktı.

Hallyev hakkında İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek 3 kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca, olaydan haberi olduğu ancak güvenlik güçlerine bildirmediği iddiasıyla tutuksuz sanık M.A. için 1 yıla kadar hapis istendi.

Davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Saparmurat Hallyev, tutuksuz sanık M.A. ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı iddianameyi okuduktan sonra tercüman eşliğinde Hallyev’in ifadesini aldı. Hallyev cinayetleri kabul etti.

Hallyev, ilişkisinin bozulması üzerine Gulkamar Hanymova’nın telefonuna gizli ses kaydı programı yüklediğini ve onunla yaşadıklarını anlattı. Hallyev, olay günü alkollü olduğunu ve tartıştıklarını belirterek cinayetleri kabul etti.

Tutuksuz sanık M.A. ise olaydan haberi olmadığını ve sadece polislere Hallyev’in yerini gösterdiğini savunarak beraatini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, Hallyev’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Diğer sanığın ise beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Hallyev’i her bir maktul için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, indirim uygulamadı. Diğer sanık M.A. ise beraat etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkmenistanlı Kadın ve Kızları Derin Dondurucuda Parçalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin