1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Güler, Kıbrıs Türklerinin Bağımsızlık İradesini Kutladı

Bakan Güler, Kıbrıs Türklerinin Bağımsızlık İradesini Kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Orduevi’ndeki KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonuna katıldı. Güler, burada Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 66’ncı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 48’inci kuruluş yıl dönümleriyle bir arada kutlanmasından büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Bakan Güler, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık iradesinden ödün vermediğini vurgulayarak, Türkiye olarak her zaman Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti. Güler, Kıbrıs Barış Harekatı ile adaya barış, huzur ve güvenlik getirildiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığıyla huzur ve güvenlik ikliminin korunduğunu dile getirdi.

Kıbrıs’ta yaşanan meselelerin sadece askeri ve güvenlik yönüyle değil, aynı zamanda siyasi ve diplomatik süreçleri içeren konular olduğunu vurgulayan Bakan Güler, Türkiye’nin adada sürdürülebilir ve kalıcı bir çözüm için yapıcı bir politika izlediğini ancak uluslararası çözüm önerilerine karşılık alamadıklarını belirtti.

Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğinin ve ulusal statüsünün teyidinin Türkiye’nin öncelikleri arasında yer aldığını ve bu konuda verdikleri desteklerin devam edeceğini söyledi. Türkiye olarak Kıbrıs Türk halkının haklarını ve güvenliğini korumaya kararlı olduklarını belirten Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kardeş Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na verdiği desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Son olarak, Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta yaptığı hizmetlerle adada yaşanan kan ve gözyaşının engellendiğini ve bölgenin güvenliği için önemli bir rol oynadığını belirterek, Türkiye’nin Kıbrıslı kardeşlerinin güvenliği ve refahı için yanlarında olmaya devam edeceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Güler, Kıbrıs Türklerinin Bağımsızlık İradesini Kutladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin