1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İTÜ Profesörü Övgün Ahmet Ercan, Ağrı Dağı’nda Ölümden Döndü!

İTÜ Profesörü Övgün Ahmet Ercan, Ağrı Dağı’nda Ölümden Döndü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’nde öğretim üyesi olan ve Jeofizik Yüksek Mühendisi unvanına sahip Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ağrı Dağı’nda gerçekleştirdiği yanardağ incelemesi esnasında beklenmedik bir şekilde tehlikeli bir durumla karşılaştı. Yanardağda gerçekleştirdiği çalışmalar sırasında ölümle burun buruna geldi. İnceleme sonrasında dönüş yoluna geçen Prof. Dr. Ercan ve beraberindeki 33 kişi, ani bir yağmurun neden olduğu sel felaketine maruz kaldı.

Prof. Dr. Ercan, sel felaketinin yaşandığı bölgede bulunan jandarma ekiplerinin yardımıyla tehlikeli durumu atlatmayı başardıklarını belirtti. Yaşanan olay sonrasında Prof. Dr. Ercan, yaşadıkları deneyimi paylaşarak dikkat çekici detaylara değindi. Yanardağ incelemeleri için Ağrı Dağı’nın 5137 metrelik zirvesine ulaşan ekip, 3200 metre yüksekliğe 4×4 jiplerle Ağrı safari yaparak çıktılar.

Aniden bastıran kar, dolu ve sağanak yağmur altında 33 kişi dağdan iniş yaparken sel baskınına maruz kaldı. Bu tehlikeli durum karşısında jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kurtulmayı başaran ekip, yaşadıkları olumsuz olayın etkisinden kurtularak bölgeler arası geçiş yaparak Süphan ve Nemrut dağlarına yolculuk ettiler. Prof. Dr. Ercan, yaşadıkları deneyimi sosyal medya hesabından paylaşarak bu riskli maceranın ayrıntılarını takipçileriyle paylaştı.

Yaşanan sel felaketi sonrasında doğa olaylarının ne kadar tehlikeli ve öngörülemez olabileceği bir kez daha görülmüş oldu. Ancak, profesyonel ekiplerin doğru müdahalesi ve planlı bir şekilde hareket edilmesi, olumsuz durumların aşılmasında önemli bir rol oynadı. Prof. Dr. Ercan ve ekibi, yaşadıkları zorlu anları atlatarak birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha deneyimleme fırsatı buldular. Bu tür olaylar, doğa ile insan arasındaki hassas dengeyi ve birlikte var olma mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İTÜ Profesörü Övgün Ahmet Ercan, Ağrı Dağı’nda Ölümden Döndü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin