1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KPSS ÖABT İmam Hatip Sınavı Detayları

KPSS ÖABT İmam Hatip Sınavı Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM’nin açıklamasına göre, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 120 veya 150 dakika süre verilecek. İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise saat 14.45’te başlayacak ve 120 dakika süre verilecek.

İlk oturumda saat 10.00’dan sonra, ikinci oturumda ise saat 14.30’dan sonra adaylar binaya alınmayacak. Ek süre verilmesi gereken adaylar 30 dakika ek süre kullanabilecek.

Kimlik kartını kaybeden veya kimlik bilgileri eksik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

Toplam 461 bin 763 adayın başvurduğu KPSS sınavı 81 ildeki 103 sınav merkezinde 20 bin 286 salonda yapılacak. 63 bin 593 görevli sınav günü sahada olacak. Sınav güvenliği için 6 bin 834 emniyet mensubu görev yapacak. Engelli ve gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutulacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, hafta sonu yapılacak sınavlarla KPSS Lisans sürecini tamamlayacaklarını belirtirken, sınav görevlilerine, emniyet mensuplarına ve nüfus müdürlüklerindeki personele teşekkür etti. Adaylara başarılar dileyerek, Ön Lisans, Ortaöğretim ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavlarının ardından gerçekleştirileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KPSS ÖABT İmam Hatip Sınavı Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin