1. Haberler
  2. Ankara
  3. Etimesgut Belediye Başkanı Akrabasını ‘Tesisler Koordinatörü’ Yaptı!

Etimesgut Belediye Başkanı Akrabasını ‘Tesisler Koordinatörü’ Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, yeni bir görev olan ‘Tesisler Koordinatörü’ pozisyonunu oluşturdu ve bu göreve amcasının oğlu olan Gökhan Beşikçioğlu’nu atadı. CHP Genel Başkanı Özel’in, “Eş, dost, akrabalar için iş talebinde bulunmayın” uyarısına rağmen, belediye başkanlarının akrabalarını kadrolarına almaya devam ettikleri belirtiliyor.

Erdal Beşikçioğlu, aslen Ordu’lu olan ve Ordu’da yerel bir televizyon kanalı sahibi olan akrabası Gökhan Beşikçioğlu’nu Etimesgut Belediyesi’nde göreve getirdi. Erdal Beşikçioğlu’nun genellikle liyakati ve vatansever karakterleri canlandırdığı rollerle tanındığı ancak bu atama ile liyakatten uzak bir tercih yaptığı eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Etimesgut Belediyesi’nden dağıtım yerlerine gönderilen resmi belgede tesislerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle yeni bir pozisyon olan ‘Tesisler Koordinatörü’nün oluşturulduğu ve bu göreve Gökhan Beşikçioğlu’nun atandığı bildirildi. Ancak, tesislerde temizlik ve bakım-onarım gibi sorumluluklarının bulunduğu Gökhan Beşikçioğlu’nun Erdal Beşikçioğlu’nun amcaoğlu olduğu ve Ordu’da bir televizyon kanalı sahibi olduğu belirtiliyor.

CHP’li belediyelerde de akraba kayırmacılığına dair örnekler bulunmaktadır. Örneğin, CHP’li Tuncay Özkan’ın erkek kardeşi Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atanmıştı. Ayrıca, CHP’li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kızı Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise eşinin kız kardeşini Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olarak atamış, yeğeni Furkan Bozbey’i de belediye şirketine yönetim kurulu başkanı olarak getirmiş ancak tepkiler üzerine yeğenini görevden almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etimesgut Belediye Başkanı Akrabasını ‘Tesisler Koordinatörü’ Yaptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin