1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MİT’in Gerçekleştirdiği Tarihi Takas Operasyonu

MİT’in Gerçekleştirdiği Tarihi Takas Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT tarafından organize edilen operasyon kapsamında, ABD, Almanya, Polonya, Norveç ve Slovenya gibi ülkeler ile Rusya ve Belarus’tan tutuklular arasında üç ABD vatandaşı da dahil olmak üzere 20’den fazla tutuklunun serbest bırakıldığı açıklandı. Operasyon Ankara’da gerçekleşti ve 7 uçakla Ankara’ya getirilen tutuklular Esenboğa Havalimanı’nda sağlık kontrolünden geçtikten sonra takas edildi. Serbest bırakılanlar arasında Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, ABD’li deniz piyadesi Paul Whelan, Rus-Amerikan muhabir Alsu Kurmasheva ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılan muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza gibi isimler bulunuyor.

ABD Başkanı Joe Biden, takas operasyonuyla ilgili minnettarlığını dile getirerek, beş Alman ve yedi Rus vatandaşını da içeren 16 kişinin serbest bırakılmasını sağladıklarını belirtti. Avrupa Birliği, Türkiye’nin desteğiyle çok sayıda siyasi tutuklunun serbest bırakılmasının önemine vurgu yaparken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de memnuniyetini dile getirdi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer, operasyonun tarihi bir adım olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’daki takas operasyonunda serbest bırakılanları havalimanında karşıladı. Operasyonun dünya basınında geniş yer bulduğu ve modern tarihin en büyük ve sıra dışı takaslarından biri olarak nitelendirildiği haberler yayımlandı. Türk medyası, takas operasyonuyla Türkiye’nin diplomatik açıdan önemli bir rol oynadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için başarılı bir diplomasi adımı olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, Türkiye’nin uluslararası arenada etkili ve aracılıkta değerli bir ülke olarak rol aldığı ve önemli diplomatik başarılar elde ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ile ilişkilerde Bağımsız bir tutum sergilediği ve Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasında etkili bir rol oynadığı hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT’in Gerçekleştirdiği Tarihi Takas Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin