1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BTK, Instagram’ı Kapatıyor! E-ticaret Sektörü Alarmda!

BTK, Instagram’ı Kapatıyor! E-ticaret Sektörü Alarmda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişim engeli getirdi. BTK’nın sitesinde yapılan açıklamada, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” denildi. Platformun ne zaman erişime açılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, Instagram erişim kısıtlamasının e-ticareti derinden etkileyeceği kaydedildi.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, konuyla ilgili bilgi vererek, e-ticaretin yüzde 10’unu sosyal medyanın oluşturduğunu belirtti. Instagram’ın kapatılmasının e-ticarette günlük 1,9 milyar TL’lik bir ciro kaybı anlamına geldiğini söyledi. Ekmekçi, “Doğrudan sosyal medya platformlarında gezinerek alışveriş yapmak, artık e-ticaretin yeni normallerinden biri” diyerek, e-ticarette sosyal medya üzerinden gerçekleşen ticaret trafiğinin direkt olarak günde 931 milyon TL, indirekt olarak günde 978 milyon TL’yi bulduğunu açıkladı. Türkiye perakendesinin yüzde 2’sinin doğrudan sosyal medya üzerinden gerçekleştiğini belirten Ekmekçi, influencer’ların platformlara yarattığı ciro oranının ise yüzde 8 civarında olduğunu dile getirdi.

Instagram’ın engellenmesinin e-ticaret sektöründe büyük bir etkiye neden olacağı belirtilirken, platformun tekrar erişime açılması için yapılan çalışmaların takip edildiği bilgisi verilmedi. E-ticaretin sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen işlem sayısının oldukça yüksek olduğu ve bu durumun Instagram’ın kapatılmasıyla sekteye uğrayacağı vurgulandı.

Dijital platformlarda reklam veren ve satış yapan birçok firma, Instagram engelinin kaldırılmasını beklerken, bu süreçte e-ticaretin etkilendiği ve günlük ciro kaybının 1,9 milyar TL’yi bulduğu belirtildi. E-ticarette sosyal medyanın önemli bir payı olduğu ve bu platformların kapatılmasının sektöre büyük zararlar verebileceği gerçeği de göz önünde bulundurularak, Instagram engelinin kısa sürede çözüme kavuşturulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BTK, Instagram’ı Kapatıyor! E-ticaret Sektörü Alarmda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin