1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Güncellendi! İşte Yatan İller Listesi ve Zam Oranları

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Güncellendi! İşte Yatan İller Listesi ve Zam Oranları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde bakım maaşı yatış zamanları ve miktarları her ayın ortasından sonuna kadar belli bir aralıkta gerçekleşmektedir. Ağustos 2024 tarihinde evde bakım maaşı alacak olan kişilere henüz ödemelerin yapıldığına dair resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Bu sebeple, ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir bilgi mevcut değildir.

Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama işlemi hem e-Devlet üzerinden hem de SMS yoluyla gerçekleştirilebilmektedir. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama sayfasına girerek T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak ödeme durumu kontrol edilebilir. Ayrıca, BAKIYE yazıp 4747’e SMS atarak da evde bakım maaşının yattığı tarihi öğrenebilirsiniz.

2024 yılında evde bakım maaşı miktarı memur maaş zammı ile orantılı olarak artacaktır. Şu an için evde bakım yardımı aylık 7608,77 TL olarak ödenmektedir. Memur maaşı zammı doğrultusunda bu miktarın 9077,1 TL’ye yükselmesi beklenmektedir. Ancak, katsayının belirlenmesi ve resmi açıklamaların yapılması sonrasında net miktarın ne olacağı kesinlik kazanacaktır.

Zamlı evde bakım parasının yatış tarihi konusunda ise henüz bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, genellikle zamlı ödemelerin aylık olarak yapıldığı bilinmektedir. Ağustos ayında evde bakım yardımının zamlı şekilde yatırılması beklenmektedir, fakat Bakan Göktaş’tan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bu sebeple, ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği ve zamlı miktarı hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Takip eden günlerde bakanlığın yapacağı duyuruları takip etmek gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Güncellendi! İşte Yatan İller Listesi ve Zam Oranları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin