1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Arnavutköy Yeniköy Sahili’nde Denizde Patlamamış Havan Mermisi Bulundu!

Arnavutköy Yeniköy Sahili’nde Denizde Patlamamış Havan Mermisi Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arnavutköy Yeniköy Sahili’nde 12 Temmuz 2023 tarihinde öğle saatlerinde denizde yüzen vatandaşlar patlamamış bir havan mermisi buldu. Çevredekiler tarafından sahile çıkartılan havan mermisi, aynı gün olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Jandarma ekipleri, olay yerindeki incelemeleri yaparken sahili ve çevresini vatandaşların girişine kapatarak güvenlik önlemi aldı. Havan mermisi daha sonra jandarma ekipleri tarafından olay yerinden kaldırıldı. Ekipler, havan mermisinin bulunduğu alan ve çevresini kapatarak çalışmaları başlattı.

Olayın duyulmasının ardından Arnavutköy Belediyesi ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan ortak açıklamada, patlamamış havan mermisinin bulunmasıyla ilgili olarak gerekli önlemlerin alındığı ve soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, vatandaşların güvenliği için sahildeki faaliyetlerin geçici olarak durdurulduğu ifade edildi.

Patlamamış havan mermisinin bulunduğu bölgede yapılan detaylı incelemeler sonucunda tarihi bir savaş alanına ait olduğu ve zamanla deniz tarafından sahile sürüklendiği tespit edildi. Ekipler, mermiyi bulunduğu yerden çıkararak güvenli bir şekilde imha etme çalışmalarına başladı. Halkın can güvenliğinin sağlanması adına jandarma ekiplerinin titizlikle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Havan mermisinin bulunduğu bölge, olayın ardından meraklı vatandaşlar ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Bölgeye girişlerin kontrol altında tutulmasının ardından jandarma ekipleri, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Yetkililer, halkın merakını gidermek için düzenlenecek bilgilendirme toplantılarına ve basın açıklamalarına önem verdiklerini belirtti.

Patlamamış havan mermisi bulunan Arnavutköy Yeniköy Sahili’nde yaşanan olay, bölgedeki tarihi ve kültürel mirasın korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması adına alınması gereken tedbirleri bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul’un tarihi dokusuna zarar gelmemesi ve benzeri durumların yaşanmaması için ilgili kurumların sürekli olarak çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arnavutköy Yeniköy Sahili’nde Denizde Patlamamış Havan Mermisi Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin