1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siyonist Bakan Katz’a Türk Diplomatlarına Yönelik Tehdit! – Keçeli’den Sert Tepki

Siyonist Bakan Katz’a Türk Diplomatlarına Yönelik Tehdit! – Keçeli’den Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keçeli, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’e tepki gösterdi. Paylaşımında, İsrail Dışişleri Bakanının Türkiye’nin Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı için bir günlük yas ilan etmesinin ardından, Türk bayrağının yarıya indirilmesi konusundaki sözlerine karşı çıkarak, “Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız.” şeklinde ifadeler kullandı.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye’deki İsrail makamlarının açıklamalarına karşı tepkinin, Türkiye’deki İsrail diplomatik yetkililerine bildirildiğini belirtti. Bu durum, ülkeler arasındaki gerilimin boyutunu artırdı.

Öte yandan, Katz’ın Türkiye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı için yas ilan etmesi sonrasında, Türk bayrağının yarıya indirilmesine karşı yaptığı paylaşım da gündeme oturdu. Siyonist Bakan Katz’ın, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki Türk bayrağının indirilmesini eleştiri konusu yaparak, Başkan Erdoğan’a Saddam Hüseyin üzerinden tehditler savurduğu belirtildi.

Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilim, sosyal medya üzerinden yapılan bu paylaşımlarla daha da tırmandı. İki ülke arasındaki ilişkiler, diplomatların ve siyasetçilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla oldukça gerildi.

Ülkeler arasındaki küresel ilişkilerin de etkilendiği bu durum, uluslararası alanda da Gündem oluşturdu. Katz ve Keçeli’nin sosyal medya üzerinden yaptıkları bu paylaşımlar, gerilimin artmasına ve diplomatik ilişkilerdeki tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Türkiye’nin İsrail’e yaptığı diplomatik tepki ve İsrail’in bunlara yanıt vermesi, bölgesel politikada da önemli bir gelişme olarak karşımıza çıktı. İki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği, yapılan bu tür açıklamalar ve karşılıklı tepkiler doğrultusunda belirlenecek gibi görünüyor. İki taraf arasındaki gerilimin azaltılması ve diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi için daha yapıcı ve uzlaşmacı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği de belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyonist Bakan Katz’a Türk Diplomatlarına Yönelik Tehdit! – Keçeli’den Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin