1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gökyüzü Meraklıları Yeniköy Sahili’nde Buluştu: Uluslararası Boyuta Ulaştık!

Gökyüzü Meraklıları Yeniköy Sahili’nde Buluştu: Uluslararası Boyuta Ulaştık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 20 bin kişinin sosyal medya aracılığıyla organize olduğu etkinlik, Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yeniköy Sahili’nde gerçekleşti. Farklı illerden gelen gökyüzü meraklıları ve doğaseverler, gece saatlerinde meteor yağmurunu izleyip çadırlarla kamp kurarak bölgede konakladı. Program kapsamında alanında uzman kişiler de sunumlarını ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Saat 23.00’da Boğaz mevkisindeki ev ve işletmelerin ışıkları kapatılarak karanlık ortamda gökyüzü izlendi.

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, etkinliğin uluslararası boyutta bir organizasyon haline geldiğini belirtti. Her yıl düzenlenen etkinliğin büyüklüğünün arttığını söyleyen Tüydeş, katılımcıların ailelerle bir araya gelerek doyasıya etkinliğin tadını çıkardığını vurguladı. Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da önemli konukların etkinliğe katıldığını ifade etti.

Festivalin 5 yıldır aralıksız devam ettiğini belirten Tüydeş, her sene yeni katılımcılarla büyüyen organizasyonun Bursa ve bölgenin tanıtımına büyük katkı sunduğunu dile getirdi. Geçen yıl yaklaşık 15 bin kişiye ev sahipliği yaptıklarını, bu yıl ise tahminen 20 bin kişiyi ağırladıklarını belirtti. Uluslararası misafirlerin de etkinliğe katıldığını söyleyen Tüydeş, organizasyonun Türkiye’nin en büyük gözlem etkinliği olduğunu ifade etti.

Katılımcılardan Fatih Ortabağ, etkinliğin atmosferinin çok güzel olduğunu belirterek organizasyonu beğendiklerini söyledi. İlk defa katıldıklarını ve beklediklerinden daha keyifli bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Ailesiyle birlikte gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Diğer bir katılımcı Arda Gürses ise 5 yıldır etkinliğe aralıksız olarak katıldığını ve her sene etkinliğin bir öncekine göre daha güzel bir hale geldiğini belirtti. Etkinliğin kendisi için keyifli ve unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gökyüzü Meraklıları Yeniköy Sahili’nde Buluştu: Uluslararası Boyuta Ulaştık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin