1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Temmuzda En Çok Satan 10 Elektrikli Otomobil ve Satış Rakamları Ortaya Çıktı!

Temmuzda En Çok Satan 10 Elektrikli Otomobil ve Satış Rakamları Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Türkiye’deki otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini açıkladı. Bu verilere göre, temmuz ayında otomobil satışları bir önceki yıla göre %16,04 azalarak 73 bin 396 adet olarak gerçekleşti. Hafif ticari araç pazarı ise %22,2’lik bir düşüşle 20 bin 641 adede geriledi. Elektrikli otomobiller de temmuz ayında dikkat çeken bir satış performansı sergiledi. Geçen ay ülkemizde 5 bin 735 adet elektrikli otomobil satılarak, toplam pazarın %7,7’sini oluşturdu.

En çok satılan 10 elektrikli otomobil listesinde ilk sırada yer alan #Togg T10X, bu yıl toplamda 14 bin 248 adet satışla zirvede yer aldı. Temmuz ayında ise 1,277 adetlik satış rakamıyla bir kez daha listenin başında yerini aldı. Onu takip eden ise MINI markasına rekor kırdıran elektrikli Countryman modeli oldu. Haziran ayında açık ara lider olan Tesla Model Y ise gümrük sorunları nedeniyle temmuzda sadece 420 adet satış gerçekleştirebildi.

Temmuz ayında ülkemizde en çok satılan 10 elektrikli otomobil ve bu otomobillerin satış rakamları şu şekilde sıralandı: TOGG T10X – 1.277 adet, Mini Countryman – 444 adet, KG Mobility Torres – 435 adet, Tesla Model Y – 420 adet, Mercedes EQB – 325 adet, Citroen C4 – 252 adet, MG MG4 – 244 adet, BYD Atto 3 – 235 adet, BMW X1 – 202 adet ve Peugeot 2008 – 176 adet.

Görüldüğü üzere, Türkiye’de elektrikli otomobillere olan ilgi ve talep her geçen gün artmaktadır. Elektrikli araçların çevre dostu özellikleri, düşük enerji maliyetleri ve performanslarıyla tercih edilmesi, bu segmentin satışlarını olumlu yönde etkilemektedir. Temmuz ayında en çok satılan 10 elektrikli otomobil listesi, pazardaki son trendleri ve tüketici tercihlerini yansıtmaktadır. Gelecek dönemlerde elektrikli otomobil satışlarının artarak devam etmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Temmuzda En Çok Satan 10 Elektrikli Otomobil ve Satış Rakamları Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin