1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye Yaptığı Paylaşım Silindi – Tepkiler Yükseliyor!

Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye Yaptığı Paylaşım Silindi – Tepkiler Yükseliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

dünya genelinde, Gazze’de yaşanan İsrail katliamı tüm dünya kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Milyonlarca sivil, İsrail ordusunun yoğun bombardımanlarından kaçarak hayatta kalmaya çalışırken, 300 günden fazla süren saldırılarda en az 40 bin kişinin hayatını kaybettiği bilinmektedir. Bu insanlık dramı karşısında dünya genelinde lanetler yükselirken, sosyal medya platformları da bu trajediyi ele almaktadır.

Son dönemde yaşanan bir olayda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hain bir suikast sonucu İsrail saldırısında hayatını kaybetmiştir. Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’daki Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere gittiği şehirde saldırı sonucu öldürülmüştür. Bu siyasi figürün öldürülmesi tepkilere neden olurken, Hamas ve Filistin’e taziyeler ile destek mesajları iletilmiştir.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, 31 Temmuz tarihinde Heniyye’nin ölümü üzerine bir Hamas yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını Facebook ve Instagram hesaplarından paylaşmış ve Heniyye için başsağlığı dilemiştir. Ancak, Enver’in paylaşımları Facebook’un üst kuruluşu olan Meta tarafından silinmiştir. Bu durum, Filistin ve Gazze katliamını sansürlemekle suçlanan platformların tepkisini çekmiştir.

Reuters’a konuşan bir Meta yetkilisi, Enver’in paylaşımlarının “teknik bir hata” sonucu yanlışlıkla silindiğini açıklamıştır. Bu durum, Türkiye’den yapılan Heniyye’ye yönelik taziye mesajlarının da Instagram tarafından engellenmesine neden olmuş ve tepkilere yol açmıştır. Platformların bu tür sansür uygulamaları, sosyal medya kullanıcıları arasında da geniş çapta tartışılmaktadır.

Gazze’deki İsrail katliamı ve buna yönelik uluslararası tepkiler, son dönemde dünya genelindeki siyasi gündemi etkileyen önemli bir konudur. Heniyye’nin öldürülmesi ve bu olaya ilişkin sosyal medya sansürü de uluslararası ilişkiler ve medya özgürlüğü konularında yeni tartışmaların fitilini ateşlemiştir. Bu tür olayların, barış ve insan hakları açısından önemi büyük bir şekilde vurgulanmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malezya Başbakanı Enver İbrahim’in Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye Yaptığı Paylaşım Silindi – Tepkiler Yükseliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin