1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Van Gölü Çocukların Saçlarını Sarartıyor

Van Gölü Çocukların Saçlarını Sarartıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı gölü olmasının yanı sıra Türkiye’nin en büyük gölüdür. Gölün kıyı şeridi, yaz mevsimlerinde Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayacak güzelliktedir. Denizden yüksekliği 1700 metre, yüzölçümü 3 bin 713 kilometrekare, derinliği ise 451 metreyi bulan Van Gölü, doğal güzellikleri ve saklı koylarıyla dikkat çeker. Göl kıyısında yaşayan çocuklar da yaz aylarında göle girerek serinlemeyi tercih ederler.

Gölde yüzen çocukların saçları, sodanın etkisiyle zamanla sararmaya başlar. Yaylıyaka Mahallesi’ne bağlı Tuşba ilçesindeki çocuklar, gölde yüzerken saçlarının sararmasının sebebini gölün sodalı suyuna bağlarlar. Mahalle sakinlerinden Ekrem Tan, tüm çocukların saç ve kaşlarının yazın sarardığını, kışın ise renklerini geri aldıklarını belirtir.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, Van Gölü’ndeki sodalı suyun yaz aylarında cilt ve saç üzerinde etkili olduğunu vurgular. Güneş ve sodalı suyun etkisiyle saçların sarardığını belirten Prof. Dr. Özkol, bu durumun cilt için faydalı olduğunu ancak güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemli olduğunu söyler.

Özellikle kumral çocukların ve esmer olmayan çocukların saçlarının göldeki sodalı suyun etkisiyle sararmasının normal olduğunu belirten Prof. Dr. Özkol, korunmak için dikkat edilmesi gerektiğini vurgular.

Öğrencilerden Semih Gök, yaz tatilinde göle girerek saçlarını sararttıklarını ve bunun onları mutlu ettiğini belirtir. Göl kıyısında yaşayan çocuklar, yaz boyunca göle girerek serinlemenin ve saçlarının sararmasının keyfini çıkarırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü Çocukların Saçlarını Sarartıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin